Daniel Mogoșanu explică înfrângerea de pe „Știința” prin tinerețea lotului: „Încă nu știu să gesioneze finalurile de joc”

©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

CSU II Craiova a ținut în șah liderul ASU Politehnica, chiar pe arena „Știința”, până în secundele de final. De altfel, apărarea olteană a cedat chiar la ultima fază, atunci când Vucea s-a trezit într-o situație favorabilă și a tras imparabil, la colțul lung. Antrenorul „satelitului” prim-divizionarei din Craiova, Daniel Mogoșanu, explică rezultatul prin media foarte scăzută de vârstă a echipei sale.

„Ca în multe alte jocuri, am pierdut pe final, nu am reușit să gestionăm rezultatul până la capăt. Ce e îmbucurător e că jucătorii mei au avut atitudine. Poate puțină lume știe, echipa cu care ne-am prezentat la Timișoara e formată din juniori republicani A. Cu excepția unui singur jucător, care e peste vârstă (n.r. – Ionuț Florea, născut în 1989), în rest am mizat doar pe copii sub 18 ani. Acesta este și rolul nostru, să creștem tineri. E adevărat, competiția în Liga a III-a e destul de puternică, ne întâlnim cu adversari cu experiență, cu maturitate. În repriza a doua, am fost masați, adversarii au pus o presiune extraordinar de mare, am reușit să ne apărăm până în momentul critic, când a apărut greșeala de final”, a declarat Mogoșanu.

Tehnicianul Craiovei II spune că tocmai această tinerețe a jucătorilor a condus la un parcurs inconstant și la finaluri de meci ratate pentru echipa sa.

„Lipsa de experiență e inerentă la acești copii. Am avut și situații în care conduceam cu 2-0 și intervenea teama de rezultat. Încă nu știu să gestioneze finalurile de joc. Dar eu am mare încredere în ei și cred că în scurt timp, câțiva vor face parte din lotul echipei mari. Unul-doi, poate chiar până la sfârșitul acestui an”, a mai spus Mogoșanu.

Antrenorul „satelitului” Craiovei consideră că ASU Politehnica e principala favorită la promovare, dar e de părere că mai sunt alte două-trei echipe care se pot implica în lupta pentru accederea în „B”.

„O echipă bună, care merită cu siguranță să se bată la promovare. Am văzut și alte echipe care se apropie de nivelul lui Poli Timișoara. Există un echilibru de forțe, cred că sunt două-trei echipe care se pot bate la promovare cu Poli”, e de părere Mogoșanu.

CSU II Craiova a suferit pe „Știința” primul eșec după o serie de patru jocuri fără înfrângere. De altfel, gruparea alb-violetă e prima din județul Timiș care răpune formația doljeană, care învinsese anterior Lugojul și Mama Mia.

About Gabriel Toth

Leave a Reply