Daniel Carpo: „Baia Mare a încins hora pe terenul nostru și suntem motivați să le întoarcem gestul”

carpo

RCM Timișoara revine sâmbătă pe teren, după o etapă de pauză. Galben-albaștrii vor evolua în deplasare, pe terenul rivalei CSM Știința Baia Mare, singura formație în fața căreia s-au înclinat în actualul sezon. Desemnat căpitan pentru acest joc, Daniel Carpo spune că el și colegii săi sunt hotărâți să răzbune eșecul din tur, de pe terenul din Ronaț, și să încingă la rândul lor o horă a bucuriei pe „Lascăr Ghineț”.

RCM Timișoara e hotărâtă să rupă mitul invincibilității de pe teren propriu al formației din Baia Mare. Daniel Carpo, căpitanul campioanei în duelul de sâmbătă, de pe arena „Lascăr Ghineț”, spune că factorul psihologic va avea un cuvânt greu de spus în stabilirea învingătoarei.

„Suntem conștienți de importanța meciului de sâmbătă. Semnalul de alarmă a fost tras imediat după meciul din tur, atunci când am fost învinși pe teren propriu. Jocul bun din ultimele meciuri ne dau însă mare încredere. Câștigătoarea partidei de sâmbătă va merge în faza următoare, cel mai probabil, de pe primul loc, iar noi nu ne putem propune altceva. O victorie ar fi cu atât mai frumoasă cu cât ar fi obținută pe terenul lor, însă ne va fi foarte greu, psihicul urmând a conta la fel de mult ca factorul fizic. Dar noi suntem foarte motivați și vrem să obținem prima victorie pe terenul lor”, a declarat Carpo.

În tur, la Timișoara, bănățenii au fost răpuși de „zimbri” cu 19-13, însă Daniel Carpo e de părere că datele problemei sunt cu totul diferite în momentul de față.

„Cu siguranță, va fi un meci diferit față de turul campionatului. Atunci am fost prinși pe picior greșit, n-am avut meciuri care să ne dea acel ritm necesar. Nu căutăm însă scuze. I-am văzut atunci, la finalul meciului, încingând o horă pe terenul nostru și suntem cu atât mai motivați să le întoarcem gestul sâmbătă, la Baia Mare”, a mai spus Carpo.

Căpitanul galben-albaștrilor consideră că, de această dată, săptămâna de pauză a fost benefică pentru el și colegii săi, relațiile de joc fiind deja sudate în cele cinci jocuri câștigate de bănățeni cu punct bonus ofensiv în turul sezonului regulat.

„Cred că de această dată săptămâna de pauză a fost în avantajul nostru. Nu mai e ca la începutul campionatului, când ne lipseau relațiile de joc. Acum venim după șase meciuri în care am obținut rezultate bune și am evoluat foarte bine. Mai avem de crescut, de reparat anumite lucruri, dar antrenorii se ocupă de acest aspect”, a încheiat Carpo.

Partida CSM Știința Baia Mare – RCM Timișoara va avea loc sâmbătă, de la ora 12, pe arena „Lascăr Ghineț”. Jocul va fi transmis doar online, pe rugbytv.ro.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply