Dan Dinu s-a retras din Biroul Federal! Noi dezvăluiri despre abuzurile conducerii FRR

Dan Dinu FRR

Finanțatorul lui RCM Timișoara, Dan Dinu, a convocat astăzi o conferință de presă, spre stupoarea jurnaliștilor timișoreni. Testul de gală cu Saracens se dispută abia peste patru zile, iar un eveniment de prefațare a acestuia e programat pentru vineri. Fostul vicepreședinte al clubului a intrat însă direct în „pâine”: „În urma ședinței de vineri, am luat hotărârea de a mă retrage din Biroul Federal”, și-a început finanțatorul cuvântarea.

„Îmi era imposibil să mai fac parte din acel organism. Vă asigur, s-au bucurat când i-am anunțat de decizia mea. Eu n-am mers la București cu gândul da a renunța, dar nu se mai putea. Dacă până în urmă cu nu foarte mult timp se lăudau cu noi, ne dădeau exemplu, dar acum, orice am spune, nu mai e bine”, a continuat Dinu.

„Secretarul general subminează autoritatea Biroului Federal și a președintelui”

Dan Dinu proces verbal

Din intervențiile trecute ale lui Dan Dinu, de când războiul cu FRR a fost oficializat, se observă că sursa principală a aversiunii pe care forul de la bucurești o are împotriva echipei timișorene e secretarul general Florin Matei. Finanțatorul galben-albaștrilor a continuat astăzi cu dezvăluirile legate de activitatea acestuia, acuzându-l că a subminat atât autoritatea Biroului Federal, cât și pe cea a președintelui Haralambie Dumitraș.

„Pe 17 septembrie, a avut loc o ședină de Birou Federal, iar unul dintre puncte admitea că a fost o eroare nesolicitarea unui punct de vedere al Timișoarei în ceea ce privește eligibilitatea participării jucătorilor la Lupii București. Secretarul general n-a vrut să recunoască nici în ruptul capului acest lucru și mi-a spus că, atâta timp cât el va ocupa această funcție, nu se va recunoaște niciodată. Ba mai mult, când a fost trecut procesul verbal pe calculator, a încercat să scoată câteva puncte. Mă așteptam să se întâmple acest lucru, de aceea am semnat și eu și Pompilie Borș. Am observat că erau scoase acele puncte, am rupt acel proces verbal și am cerut refacerea lui, așa cum au fost stipulat în ședință. Am avut o întâlnire cu președintele FRR, Haralambie Dumitraș, în care i-am expus cele întâmplate și m-a rugat ca timp de o săptămână să nu facem valuri în presă. Mi-a spus, cu lacrimi în ochi, și el și Borș, că vor face curățenie în FRR. Lucru ce nu s-au întâmplat. Între timp, secretarul general își permite să facă nulă decizia Biroului Federal din 17 septembrie. E trist ce se întâmplă, avînd în vedere că secretatul general, prin această acțiune, subminează atât autoritatea președintelui, cât și pe cea a Biroului Federal”, spune Dan Dinu.

Și-a pierdut încrederea în Hari Dumitraș

Dan Dinu a explicat și motivul pentru care a rămas atât de mult membru al Biroului Federal, chiar și după ce conflictul dintre FRR și clubul timișorean a început să mocnească: „Am avut încredere în președintele Dumitraș. Din păcate, nu o mai pot avea în continuare. Chiar i-am spus în cadrul ședinței de Birou Federal că cine își începe mandatul prin a ține de scaun, îl va pierde. Iar el exact asta face. Nu trebuia să mă ajute pe mine, trebuia să fie doar echidistant”.

Mai mult decât atât, Dan Dinu și-a retras și sprijinul financiar de la echipa națională, chiar la propunerea lui Haralambie Dumitraș. „Cireașa de pe tort a venit în penultima ședință a Biroului Federal, când Hari Dumitraș mi-a spus că, decât să aibă oameni ca mine în rugby-ul românesc, preferă să ne despărțim. Asta din puncutul de vedere al sponsorului. Astfel că mi-am spus că nu are rost să rămân alături de oameni cu o asemenea gândire și m-am retras”, a dezvăluit Dinu.

Se trag sfori pentru Baia Mare

Finanțatorul lui RCM Timișoara e convins că pregătește terenul pentru ca Știința Baia Mare să realizeze eventul în acest an. Mărturie stă arbitrajul lui Radu Petrescu din meciul direct de sâmbăta trecută, pe care Dan Dinu l-a catalogat drept „ordinar”.

„Sâmbătă, la Baia Mare, arbitrajul lui Radu Petrescu a fost cel mai ordinar pe care l-am văzut în rugby-ul românesc. Baia Mare dă eseu dintr-un înainte de 3 metri. Noi i-am desființat pe grămadă pe cei de la Baia Mare, aram terenul cu ei, iar arbitrii veneau și dictau lovitură de pedeapsă. Și probabil, cărțile sunt făcute ca Baia Mare să câștige Cupa. Eu zic că dacă jucăm cu arbitri străini, oriunde am juca contra celor de la Baia Mare, i-am bate la o diferență de cel puțin 20 de puncte. Chiar și dacă am juca la ei acasă”, a spus Dinu.

Acuzele lui Dinu se bazează și pe faptul că întreg calendarul Cupei României a fost modificat, tocmai pentru ca Baia Mare să se bazeze pe întreg efectivul, proaspăta campioană având mulți jucători angrenați în acțiunile Lupilor București. Un favor care anul trecut i-a fost refuzat Timișoarei.

„Biroul Federal încearcă să sprijine Baia Mare. Anul trecut, am cerut mutarea meciului cu Steaua, pentru că aveam prea mulți jucători convocați la Lupi, dar nu a fost posibil. De această dată, pentru ca Baia Mare să fie în efectiv complet, s-au mutat meciurile”, afirmă Dan Dinu.

Mai mult decât atât, Biroul Federal a decis ca reprezentanta României în viitoarea ediție a cupelor europene să fie proaspăta campioană Știința Baia Mare, și nu selecționata Lupii București.

„Inițial, se stabilise ca Lupii să participe în Europa, pentru ca vineri să se voteze ca Baia Mare să reprezinte România. Când noi ceream să jucăm în cupele europene, se invoca interesul național. Nici măcar nu știi care sunt condițiile de participare pentru sezonul viitor sau dacă această competiție va mai exista atunci, dar decizia e deja luată”, mai spune Dinu.

Finanțatorul lui RCM Timișoara intenționează în perioada următoare să efectueze o vizită la IRB, în care să pună pe tavă problemele din rugby-ul românesc. În plus, Dan Dinu a spus că la viitoarea Adunare Generală a FRR, care va avea loc în ianuarie 2015, va propune destituirea din funcție a președintelui Haralambie Dumitraș și organizarea de noi alegeri, în care va participa el însuși, din postura de candidat la șefia forului.

About Gabriel Toth

Leave a Reply