A2 Vest | CSU UVT Timișoara se impune în cinci seturi în Maramureș

© Emanuel Titus Iliesi

Bucurie pentru liderul autoritar al Diviziei A2 Vest, CSU UVT Timișoara, după cel mai greu meci din actualul sezon (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

Voleibaliștii de la CSU UVT Timișoara și-au „stricat” parcursul perfect din acest sezon. După ce au obținut punctaj maxim în primele zece jocuri ale campionatului, elevii antrenorului-jucător Sorin Schiesz au pierdut astăzi primul punct, dar au terminat totuși învingători la Baia Mare, cu 3-2 la seturi, în fața formației locale CSS 2, a treia clasată din Divizia A2 Vest.

CSU UVT a pierdut primul act al disputei din Maramureș, la 22, însă a reușit apoi să preia controlul partidei și să le câștige pe următoarele două, ambele cu același scor 25-18. Timișorenii și-au propus să închidă partida la 3-1 și să revină pe Bega cu toate cele trei puncte în cont, însă ambiția gazdelor s-a fructificat și pe tabelă, meciul intrând în „decisiv”: 25-21. În cel de-al cincilea set, experiența și omogenitatea „studenților” și-a spus cuvântul, Timișoara oprind tabela la 15-6 și 3-2 la general.

CSS 2 Baia Mare a fost, fără doar și poate, cel mai incomod adversar al timișorenilor din acest sezon. De altfel, tot în fața maramureșenilor, Schiesz & co. pierduseră singurul set din actuala stagiune, în meciul tur, din etapa a VI-a, când CSU UVT s-a impus în sala proprie cu 3-1.

În partida de astăzi, de la Baia Mare, Timișoara a evoluat în formula Dragoș Unguraș, Sorin Schiesz, Albert Balint, Daniel Dincă, Robert Vârlan, Cătălin Ungureanu, Bogdan Toma (libero). Au mai intrat Lucian Bădiceanu, Cristian Damian și Marius Roșu.

Săptămâna viitoare, în ultimul joc din sezonul regular, CSU UVT va evolua pe teren propriu, în fața „satelitului” prim-divizionarei Volei Club Zalău. Indiferent de rezultat, timișorenii vor încheia pe primul loc această fază, poziție de mult asigurată.

About Gabriel Toth

Leave a Reply