CSU Politehnica a pierdut primul amical al verii


CSU Politehnica a cedat în primul joc de pregătire al verii. Elevii lui Nedeljko Vuckovic au pierdut la limită, 20-21, pe terenul divizionarei secunde din Serbia, Proleter Agroziv Zrenjanin.

CSU Politehnica a început cu stângul seria amicalelor. În fața a 200 de spectatori care au ținut să ia loc în tribunele cochetei săli „Medison”, alb-violeții au cedat în fața divizionarei secunde Proleter Zrenjanin. La pauză, gazdele conduceau cu 11-8, pentru ca, în partea a doua a meciului, timișorenii să echilibreze jocul. Cu toate acestea, trupa lui Vuckovic nu și-a putut adjudeca victoria, văzându-se învinsă la limită, scor 20-21.

Cel mai bun marcator al Politehnicii, cu 8 reușite, a fost Andrei Grasu, reîntors în această vară la Timișoara, după un periplu de trei ani la Universitatea Cluj. De asemenea, meciul de aseară, de la Zrenjanin, a consemnat revenirea pe parchet a lui Gorijan Spahic, cel care a absentat mai bine de opt luni, perioadă în care a suferit o operație la ligamente. Pentru Spahic a fost un meci special și din alte puncte de vedere, el fiind născut și format chiar la Zrenjanin. „E întotdeauna plăcut să joci pentru publicul în fața căruia ai crescut”, s-a confesat Spahic presei locale.

Întâlnirea dintre Proleter și Poli a consemnat și un interesant duel al tehnicianilor. Nedeljko Vuckovic și antrenorul gazdelor, Momir Rnic, sunt născuți în aceeași localitate, Secanj, și au fost sezoane bune colegi la Proleter Zrenjanin, în anii de glorie ai clubului din Banatul sârbesc.

Pentru CSU Poli urmează astăzi primele două jocuri din Memorialul „Bogdan Rodic”, de la Novi Sad. De la ora României 18.15, alb-violeții vor înfrunta vicecampioana Croației, Nexe Nasice, pentru ca trei ore mai târziu să-și măsoare forțele cu formația de primă ligă sârbă Jugovic Kac.

About Gabriel Toth

Leave a Reply