Cristi Gălan, spre debutul editorial? „Am promis că voi scrie o carte și trebuie să mă țin de promisiune!”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica a reușit să urce treaptă cu treaptă, din Liga a VI-a până în eșalonul secund, într-un timp extrem de scurt, de doar patru ani. Cel mai vechi jucător din actualul lot, căpitanul Cristian Gălan, a pus umărul la ascensiunea alb-violeților încă din Campionatul Județean, iar aseară, odată cu accederea în liga secundă, i s-a reamintit de o mai veche promisiune.

La finalul turului de campionat, în care ASU Politehnica se regăsea, ca și acum, în fotoliul de lider, Cristi Gălan a promis că va scrie o carte, dacă echipa va reuși promovarea în cel de-al doilea eșalon. „Așa e, la sfârșitul turului am promis că voi scrie o carte și trebuie să mă țin de promisiune. Trebuie să mă apuc de scris. E ceva ce rareori trăiești în viață”, a declarat Gălan, cu zâmbetul pe buze.

„Le mulțumesc suporterilor, colegilor mei, staff-ului, tuturor celor care fac parte din acest proiect. Pot să spun că mi-am îndeplinit un vis alături de ei. De fapt, mai mult am intrat în visul lor și am făcut parte din acest vis”, a continuat căpitanul alb-violeților, care aseară a renunțat la clasicul număr 21 și a preluat numărul 19, cel purtat de Sergiu Iorgovan.

Cristi Gălan admite că, înaintea acestui sezon, nu putea spune cu toată convingerea că ASU Politehnica se va lupta cu șanse reale la promovare. „În prima etapă, sincer să spun, nu credeam că noi vom promova. Cu timpul, am început să credem în noi și am început să jucăm din ce în ce mai bine. Am făcut-o uneori și mai rău, dar se pare că la final suntem echipa cu cele mai multe puncte și cred că ne merităm acest loc”, a spus Gălan.

Liderul vestiarului polist e convins că unitatea grupului a făcut diferența în favoarea alb-violeților în această stagiune. „Grupul a făcut diferența, de departe! Nu am avut vedete, nu au fost jucători cu nume, care au venit la noi dintr-o ligă superioară. Fiecare și-a văzut lungul nasului și a muncit enorm, pentru a câștiga fiecare meci”, a mai spus fundașul.

Pentru Cristi Gălan, Liga a II-a va fi al patrulea eșalon în care va îmbrăca tricoul alb-violet, însă fundașul ce va împlini 28 de ani în toamnă speră ca ascensiunea echipei să nu se oprească aici.

„Sper să nu fie și ultimul. Pentru că noi vom merge în Liga a II-a cu același gând, pentru noi nu se modifică nimic. Se schimbă doar eșalonul, vin echipe cu jucători mai experimentați, dar cred că și noi am acumulat suficientă experiență încât să le facem față și, de ce nu, să îi învingem”, a mai spus Gălan.

Deși joacă pe postul de fundaș central, Cristi Gălan se numără printre principalii marcatori ai echipei din acest sezon, reușind să marcheze de șapte ori.

About Gabriel Toth

Leave a Reply