Cosmin Petruescu, înaintea duelului cu Farul: „Ne dorim să obținem toate punctele și să mai urcăm puțin în clasament”

Foto: Raluca Pandor

Politehnica Timișoara revine pe stadionul „Dan Păltinișanu” pentru un nou duel cu parfumul fotbalului de odinioară. Mâine, la ora 12.00, alb-violeții primesc vizita nou-promovatei SSC Farul Constanța, o grupare care începe să se așeze pe un făgaș normal, după un început zbuciumat de competiție.

„Va fi o partidă căreia trebuie să îi acordăm maximă importanță și maximă atenție. Întâlnim o echipă care a avut un început mai agitat, mai tumultuos de campionat, cu multe probleme interne, organizatorice. Dar, în ultimele două-trei săptămâni, lucrurile au început să se așeze, atât la nivelul băncii tehnice, cât și la nivel organizatoric și administrativ. Au fost cooptați Petre Grigoraș ca antrenor, Ionel Dănciulescu în calitate de manager sportiv, dar au sosit întăriri și la nivel de lot, fiind transferat un portar de perspectivă de la Academia Gheorghe Hagi, cum este Popa. Am urmărit mai multe jocuri ale celor de la Farul și, deși au încasat foarte multe goluri, la fel de adevărat e că au și înscris în multe partide. Pentru mine, elocvente sunt doar ultimele două jocuri, începând cu cel de la Chindia, unde chiar dacă au pierdut categoric, au primit mai multe goluri pe greșeli personale și mai puțin pe greșeli colective. Au remediat acest lucru și, drept consecință, au învins Energeticianul, după o partidă pe care au abordat-o mult mai bine din punct de vedere tactic”, a declarat antrenorul Politehnicii, Cosmin Petruescu, la conferința de presă săptămânală a clubului.

„Conferențiarul” speră ca elevii săi să își treacă în cont toate cele trei puncte din duelul cu „marinarii”, pentru ca echipa să își poată începe urcușul spre prima jumătate a ierarhiei.

„Important e și ceea ce vom încerca să punem noi în practică. Spre deosebire de săptămânile anterioare, am avut o perioadă mai lungă la dispoziție să pregătim acest joc. Mă bucur că, din punct de vedere fizic, am reușit să ne refacem după o perioadă mai încărcată, cu trei jocuri oficiale în șapte zile. Iar din punct de vedere medical, lucrurile sunt pe un drum bun, iar jucătorii care au avut probleme redevin apți, încetul cu încetul. Sperăm să facem un joc bun, dar foarte importante sunt cele trei puncte puse în joc. Ne dorim să le obținem pe toate și să urcăm puțin în clasament, pentru că poziția actuală nu e una care să ne mulțumească sau care să fie pe placul suporterilor noștri”, a mai spus Petruescu.

Meciul de mâine va fi cu atât mai greu cu cât vor lipsi cei doi fundași centrali de mare experiență ai echipei, căpitanul Ioan Mera – accidentat și Cristian Scutaru – suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

„Mera s-a antrenat separat de echipă în ultima perioadă, având un program special conceput de preparatorul fizic Remus Datcu. Ceilalți jucători care au avut probleme medicale sunt apți 100%. Poparadu și Schieb s-au antrenat normal și vor fi cu siguranță în lot pentru meciul de mâine. În schimb, lipsește Scutaru, care a acumulat patru cartonașe galbene”, a explicat Cosmin Petruescu.

Partida Politehnica Timișoara – SSC Farul Constanța, din cadrul etapei a 10-a a Ligii a II-a, va avea loc mâine, de la ora 12.00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, fiind televizată de deținătoarele drepturilor de transmise pentru eșalonul secund (Digisport, Telekom, Look).

About Gabriel Toth