Cosmin Petruescu, după victoria cu Ripensia: „Mă bucur că șansa a fost de partea noastră până la capăt”

Foto: Raluca Pandor

Politehnica Timișoara a învins-o cu 2-1, după prelungiri, pe concitadina Ripensia și și-a asigurat prezența în șaisprezecimile Cupei României. Antrenorul Cosmin Petruescu a lăudat efortul ambelor echipe, care s-au luptat timp de 120 de minute în această seară, pe „Dan Păltinișanu”.

„Aș vrea să felicit jucătorii ambelor echipe, deoarece au făcut un efort admirabil în acest joc. Nu a fost deloc ușor, cu atât mai mult cu cât în urmă cu trei zile am jucat tot pe teren propriu, dar și echipa adversă, chiar dacă a beneficiat de o zi în plus de odihnă, a avut o deplasare lungă, în zona Bucureștiului. Atât noi, cât și gazdele am aliniat, în mare, cam aceeași formulă precum în precedenta echipă de campionat”, a subliniat Petruescu.

„Conferențiarul” e de părere că, per total, victoria elevilor săi e pe deplin meritată. „Consider că victoria noastră este meritată. Sper să nu fiu acuzat de subiectivism… A fost o partidă deschisă oricărui rezultat, dar după desfășurarea ostilităților, cred că am meritat cu prisosință victoria. E adevărat, am beneficiat de avantajul omului în plus, iar într-un meci eliminatoriu, mai ales atunci când se joacă 120 de minute, acest lucru contează. Mă bucur că experiența jucătorilor noștri și-a spus cuvântul. Indiferent de pozițiile ocupate de vreuna dintre cele trei echipe timișorene, în duelurile directe se anulează diferența de valoare, ea fiind compensată de motivația suplimentară a fiecărei grupări. Am avut șansă în prelungirile partidei, la bara lui Zaluschi. Era normal ca pe final de joc, nemaiavând ce pierde, Ripensia să forțeze cu doi atacanți pe zonă centrală și să își joace șansa până la capăt. Mă bucur că de această dată șansa a fost de partea noastră până la capăt”, a afirmat antrenorul Politehnicii.

Două dintre schimbările efectuate de alb-violeți au fost forțate de accidentările lui Marvin Schieb și Bogdan Miholca. Tehnicianul polist speră însă ca întreg lotul să fie valid pentru dificila deplasare din weekend, de pe terenul Petrolului Ploiești.

„Prețul pentru această calificare e destul de mare. Dar, cu siguranță, fanii noștri meritau o astfel de calificare. Avem timp în zilele ce urmează să ne recuperăm din punct de vedere fizic, medical și sper ca la Ploiești, duminică, să aliniem cea mai bună echipă cu putință. Am jucat prelungiri, dar asta este meseria noastră. Atunci când pierdem, ne dorim ca următorul joc să vină cât mai repede, iar atunci când câștigăm ne dorim din nou ca următorul joc să vină relativ repede, pentru că suntem pe val și avem un moral bun. E normal să abordăm cu încredere și meciul de la Ploiești. Importante sunt cele două obiective menționate mai devreme, recuperarea și refacerea în perioada imediat următoare”, a mai spus Petruescu.

Antrenorul Politehnicii s-a referit și la declarația oferită de „secundul” său, Antonio Foale, care înaintea meciului își dorea închiderea „setului”, făcând referire la cele cinci victorii din meciurile oficiale obținute de alb-violeți în fața Ripensiei în ultimii ani.

„Dacă tot e să vorbim despre tenis, mi-aș dori ca într-un viitor nu foarte îndepărtat să ajungem și noi pe locul Simonei Halep. Sigur, pentru mine este primul game, pentru că Toni Foale a participat la toate. Bineînțeles, a fost o glumă, și sper că și cei de la Ripensia au considerat-o ca atare și nu cred că e loc de alte interpretări. În afara terenului suntem oameni, e normal să existe și o altfel de relații, să nu existe tensiuni. Toni și domnul Suciu se cunosc de foarte multă vreme și sunt convins că de aceea el și-a permis o astfel de glumă”, a mai spus Petruescu.

În ceea ce privește adversarul dorit pentru șaisprezecimi, „Conferențiarul” a declarat: „Vă dați seama, toate echipele calificate își doresc să meargă mai departe. Astfel că e puțin probabil să întâlnești o echipă care să nu-și dorească acest lucru. Aș vrea să întâlnim o echipă care să aducă lumea la stadion, să fie un spectacol și, chiar dacă vom fi nevoiți să jucăm din nou 120 de minute, dacă rezultatul va fi precum cel de astăzi, e în regulă. Nu am nicio preferință, să vină orice echipă!”.

About Gabriel Toth