Cosmin Petruescu, după succesul cu CS Mioveni: „Nu știu cât e de meritată victoria, dar cu siguranță e muncită!”

Foto: Raluca Pandor

Politehnica Timișoara s-a impus cu 1-0 astăzi, în duelul cu incomoda CS Mioveni, la capătul unui meci în care Cosmin Petruescu a fost nevoit să opereze modificări nu doar din pricina adversarului, ci și din cea a… naturii, vântul suflând cu mare putere pe toată durata jocului.

„Felicitări băieților, în primul rând, pentru rezultat, pentru joc, pentru atitudine. Suntem cu toții conștienți că nu a fost o partidă spectaculoasă, dar calitatea jocului a fost influențată decisiv de vântul care a băutut în permanență. Îmbucurător e, totuși, că a bătut de la o poartă spre cealaltă și nu din lateral, pentru că ar fi avut de suferit ambele echipe, mult mai mult decât au făcut-o. Pentru noi, importante erau cele trei puncte. Chiar discutam după joc cu băieții că ne săturasem să culegem de peste tot felicitări pentru prestație, iar punctele să fie în favoarea altora. De data aceasta, nu știu cât de meritată e victoria, dar cu siguranță e muncită. A fost obținută cu mari sacrificii”, au fost primele concluzii ale lui Cosmin Petruescu.

Marcatorul golului care a înclinat balanța, Ioan Mera, a părăsit terenul accidentat, în minutul 78, însă „Conferențiarul” speră ca absența sa de pe gazon să nu fie de lungă durată. „Sperăm ca Mera să nu fie accidentat pentru o perioadă mai lungă de timp, deoarece e un jucător important pentru noi. Are o problemă musculară, în urma unui duel aerian cu un adversar. Este sub investigație și sperăm să-l recuperăm într-un timp cât mai scurt”, a mai spus Petruescu.

La pauză, antrenorul polist a operat o schimbare defensivă, renunțând la atacantul Gelu Velici pentru un mijlocaș „box to box”, Florin Lazea. Cosmin Petruescu spune însă că pasul înapoi nu a fost planificat imediat după marcarea golului.

„Nu ne-am propus să facem pasul înapoi, dar în prima repriză am avut vântul în spate și e pentru prima dată în acest campionat când ne confruntăm cu o astfel de situație. Din păcate, nu am putut profita de avantajul vântului, am trimis foarte puține șuturi spre poartă, iar la pauză, deși am avut 1-0, nu ne-am propus să ne retragem în repriza a doua, dar vântul și adversarul ne-au obligat la acest lucru. Acesta e și motivul pentru care am încercat să avem o mai mare consistență în zona centrală, mă așteptam ca echipa adversă să introducă un al doilea atacant, care să joace mai aproape de Balint și să pună o mai mare presiune pe fundașii noștri centrali, care aveau amândoi cartonaș galben din prima repriză. Am preferat să introduc un mijlocaș în detrimentul unui atacant, tocmai pentru a încerca să avem o posesie mai bună și să controlăm mijlocul terenului. Am reușit, dar nu în totalitate, pe durata reprizei a doua. Pentru faza defensivă, merită felicitați toți băieții, pentru că aceasta nu e realizată doar de apărători, ci de întreaga echipă. Spre deosebire de alte partide, când am pierdut puncte în prelungiri, de această dată am reușit să gestionăm mai bine finalul de joc”, a mai spus Petruescu.

Tehnicianul Politehnicii a încheiat vorbind despre importanța acestei victorii, în contextul ultimelor rezultate înregistrate de echipă: „Importante erau cele trei puncte. Chiar dacă în ultimele trei jocuri am avut o victorie, în campionat au fost legate două înfrângeri. E adevărat, intercalate de o victorie meritată și importantă în Cupa României”.

About Gabriel Toth