Cornel Țălnar, după succesul în fața Politehnicii: „Cele trei puncte sunt foarte importante”

Cornel Țălnar, bucuros pentru victorie, îngrijorat pentru situația financiară a Brașovului (Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto)

FC Brașov a câștigat cu 2-0 meciul de aseară, de pe teren propriu, cu Politehnica Timișoara, care a închis etapa a 26-a a ligii secunde. „Stegarii” au revenit pe poziția secundă, direct promovabilă, iar din punct de vedere sportiv s-ar putea spune că vorbim despre o echipă aflată pe val, cu șanse importante de revenire pe prima scenă. Extrem de gravă rămâne însă situația financiară a clubului, care așteaptă în continuare cei 750.000 de euro care i se cuvin de pe urma transferului din vară a lui Alexandru Chipciu de la FCSB la Anderlecht Bruxelles.

Antrenorul galben-negrilor, Cornel Țălnar, s-a arătat, la finalul jocului, mulțumit de prestația elevilor săi, care au obținut un succes fără dubii, în opinia sa.

„A fost un meci de luptă, în care băieții au tras de ei și au crezut până în ultima secundă că putem obține victoria. Era important să câștigăm, să fim acolo, în față. Am avut momente bune de joc și, chiar dacă a fost vorba de două autogoluri, nu cred că se pune problema asupra faptului că a fost o victorie pe deplin meritată. Felicit băieții pentru victorie, cele trei puncte sunt foarte importante și în sfârșit am marcat și noi după faze fixe chiar dacă au fost două momente confuze. Urmează un program greu cu deplasări, dar până la urmă cel mai important lucru este să li se asigure jucătorilor liniștea financiară”, a spus Țălnar, după jocul de aseară, citat de publicația Monitorul Expres.

Bucuria „stegarilor” e însă rezervată după succesul contra timișorenilor. Banii pe Alexandru Chipciu continuă să întârzie, deși Comisia Națională pentru Soluționare a Litigiilor a dat câștig de cauză grupării de sub Tâmpa în ceea ce privește pretențiile clubului Sporting Pitești la o parte a banilor din transferul fostului jucător al Brașovului, din vară, de la FCSB la Anderlecht. Conform deciziei, FC Brașov ar urma să primească 750.000 de euro, un sfert din suma de transfer, conform înțelegerii dintre „stegari” și FCSB în momentul plecării lui Chipciu de sub Tâmpa. Totuși, clubul piteștean are dreptul la recurs, ceea ce prelungește agonia formației brașovene, aflată în pragul falimentului.

„După meciul cu UTA, eram bucuroși de verdictul CNSL, dar cei de la Sporting Pitești mai pot face recurs în cinci zile. Probabil că acești oameni fac aceste lucruri doar să strice situația în campionat. Această neclaritate pentru noi poate însemna falimentul. Cred că cineva vrea să țină această echipă în moarte clinică”, a comentat Cornel Țălnar, conform sursei mai sus citate.

Internaționalul român Alexandru Chipciu a fost transferat în vară de la FCSB la Anderlecht Bruxelles pentru 3 milioane de euro, plus alți 500.000 de euro, bonus de performanță. Mijlocașul se afla din 2012 la gruparea din capitală, la care ajunsese de la FC Brașov.

About Gabriel Toth

Leave a Reply