Comunicat Societatea Sportivă Politehnica – Din dragoste pentru Politehnică

15310563_10208061853804446_395010105_nS-au scurs 95 de ani de când într-o liniștită zi de duminică 4 decembrie a anului 1921, studenţii Şcolii asistau la întemeierea – de jure – a Societăţii Sportive Politehnica. Vădit emoţionat, primul preşedinte, tânărul profesor şi excepţionalul arhitect de mai târziu -Victor Vlad – cel căruia Politehnica, Timişoara şi o bună parte a ţării îi sunt recunoscători pentru excepţionala activitate în reconstrucţia spirituală şi materială a României, avea să spună: „O organizaţie de felul acesta – trebuie să fie reprezentanţa tuturor indivizilor de diferite naţiuni, de diferite religiuni şi din diferite regiuni şi vârste […] Sportul e ceva ce aparţine oricărui individ care-şi dă seama de rostul său în societatea omenească”.

Au trecut 95 de activitate neîntreruptă, 95 de ani de când avem convingerea că educaţia fizică este indispensabilă şi că activitatea sportivă educă pe lângă corp şi caracterul, spiritul de cavalerism, de camaraderie, de solidaritate, de civilitate, de performanţă.

În toată istoria Societății Sportive sunt nenumărate exemple de sportivi excepţionali, de caractere extraordinare, de adevărate modele, de dragoste şi pasiune, chiar dacă Societatea Sportivă Politehnica nu și-a propus neapărat crearea de campioni şi nici stabilirea de recorduri. Am năzuit, ne-am dorit insă, dintodeauna, în orice competiţie să fim cei mai buni. Şi acest fapt e la fel de însemnat, dacă nu mai important decât să fii cel mai bun.

Toate acestea s-au transmis mai departe generaţiilor, dându-ne puterea ca de fiecare dată în momentele de cumpănă, în ciuda tuturor adversităţilor şi a propriilor greşeli, să nu renunţăm, să luptăm pentru identitatea noastră, pentru valorile noastre.

De fapt acesta este spiritul Politehnicii.

La mulți ani!

                                                      

                                                       Prof.dr.ing.Viorel-Aurel Șerban

                                                       Rectorul Universității Politehnica Timișoara

About Gabriel Toth

Leave a Reply