Cinci minute de coșmar! Dacia Unirea Brăila – ASU Politehnica 4-1

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica rămâne cu un singur punct în clasamentul Ligii a II-a și după etapa a 4-a. Alb-violeții au pierdut cu 4-1 meciul de astăzi, din deplasare, cu Dacia Unirea Brăila la capătul unui meci în care a arătat prea puține momente de consistență în joc pentru a pune probleme unei formații rutinate la nivelul acestui eșalon.

Startul meciului a fost în mare parte echilibrat la Brăila, cu gazdele având mai mult posesia, însă fără să își creeze ocazii foarte mari de gol. Alb-violeții s-au mulțumit să lovească pe contraatac, fiecare minge câștigată în apărare căutându-l pe vârful împins Blănaru. Iar acest stil de joc a dat roade în minutul 25, atunci când golgheterul din acest sezon al timișorenilor fentat din preluare pe fundașul Ghiocel, a scăpat singur cu portarul oaspeților, pe care l-a driblat și apoi a înscris în poarta goală. Un gol care, pe lângă avantajul de pe tabelă, a întors jocul în favoarea vizitatorilor. Brăilenii au acuzat șocul primirii golului, au avut o cădere și pe plan psihologic, iar minute bune nu au mai reușit să se apropie periculos de careul polist. Totul până în minutul 42, atunci când Cosmin Neagu a primit o minge la marginea careului, a trecut de Dan Constantinescu și a șutat plasat, la colțul lung.

Brăila a ieșit mult mai decisă de la cabine și s-a avântat încă din primele minute în atac, însă prima ocazie cu adevărat mare a mitanului secund a aparținut Politehnicii. În minutul 50, nou-intratul Dănăricu l-a lansat pe dreapta pe Birău, acesta a centrat mai departe către Blănaru, care din poziție unu contra unu cu Mitrea, n-a reușit să marcheze. O ocazie ce avea să fie răzbunată cu vârf și îndesat la cealaltă poartă. 2-1 pentru Dacia Unirea s-a făcut în minutul 54, atunci când șutul aceluiași Cosmin Neagu, de la 16 metri, a fost deviat nefericit din spatele lui Gălan, iar Alin Constantinescu a fost păcălit de traiectoria mingii. Trei minute mai târziu, Brăila și-a majoat avansul, prin Muscă, găsit excelent, în fața porții, de așezarea lui Gabriel Niță. În fața unei Poli „groggy”, gazdele au marcat, oarecum firesc, și golul al patrulea, în minutul 59, prin Pușcașu. Așadar, cinci minute de coșmar pentru timișoreni, în care formația lui Alin Pânzaru a făcut șah-mat defensiva trupei lui Sorin Brîndescu.

Dacia Unirea – ASU Politehnica s-a încheiat 4-1, iar motivele de îngrijorare se înmulțesc în tabăra alb-violetă. Echipa rămâne în zona retrogradării după patru etape, cu un singur punct acumulat și golaveraj 6-11.

Dacia Unirea Brăila (antrenor Alin Pânzaru): Olaru (23, C. Mitrea) – Stănculescu (cpt), Ghiocel, Olenic, G. Niță – Petean (72, Enciu) – C. Neagu (68, Adăscăliței), Pușcașu, Oprea, Roșu – Muscă.
ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): A. Constantinescu – Stefanovici (64, Motreanu), Gălan (cpt.), Telescu, Taub – Bilia, D. Constantinescu – Birău, Țugui (46, Dănăricu), P. Niță (75, Vucea) – Blănaru.

Pentru ASU Politehnica urmează, săptămâna viitoare, șansa primei victorii, dar care se anunță extrem de greu de obținut. Alb-violeții vor întâlni una dintre formațiile fără punct acumulat în actualul sezon, Metalul Reșița, sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 18:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply