Cinci debuturi la ASU Poli în meciul de la Liebling


Partida câștigată duminică de ASU Poli, scor 3-0 la Liebling, a consemnat câteva premiere în formația alb-violetă. Patru jucători au debutat oficial în tricoul grupării studențești, în vreme ce Paul Codrea a privit de pe margine primul său joc în calitate de antrenor.

Primul 11 utilizat de ASU Poli la Liebling, a aliniat trei fotbaliști noi față de turul campionatului. E vorba despre Paul Burtic, Nicu Făgețan și Cristian Gălan. Pe parcurs, a mai intrat și un alt nou-venit, e vorba despre Daniel Mărăndescu.

Paul Burtic e considerat poate cel mai util transfer al iernii la ASU Poli. Formația alb-violetă a avut mari probleme pe postul de portar în turul campionatului, nu mai puțin de patru goalkeeperi făcându-și apariția cel puțin o dată între buturi, la cele 14 jocuri disputate de timișoreni: Dan Șerban, Ion Mitelea, Flavius Muntean și Mario Foale. Experiența lui Burtic, care a evoluat și la nivelul celui de-al doilea eșalon, pare să dea liniștea atât de necesară apărării poliste.

Cristian Gălan vine, la fel ca și Paul Burtic, de la formația ce a terminat pe primul loc turul de campionat în Liga a III-a, seria a IV-a, Flacăra Timișoara. Deși remarcat de-a lungul anilor pe postul de stopper, fotbalistul în vârstă de 24 de ani a fost utilizat în meciul de la Liebling la închidere. De altfel, Gălan a avut parte de un debut fericit, reușind să și înscrie la Liebling, în minutul 78, urcând atunci scorul la 2-0.

Nicu Făgețan a fost la rândul său titular, în primul joc al returului pentru ASU Poli. Atacantul ce pe 9 aprilie va împlini 29 de ani a fost utilizat pe banda stângă a liniei mediene, pentru a-i pune mai mult în valoare viteza. Terenul accidentat de la Liebling i-a jucat însă deseori feste, nereușind să se exprime la adevărata lui capacitate. Nicu Făgețan a sosit în iarnă de la divizionara D Spartak Gottlob, CV-ul său mai cuprinzând formații precum Timișul Albina, Juventus Pișchia și Tricoul 1 Iunie Timișoara.

Pe finalul întâlnirii, s-a mai consemnat un debut în tabăra alb-violetă, Daniel Mărăndescu înlocuindu-l pe masivul Ciprian Nicolaie. Sosit tot de la Gottlob, la fel ca și Făgețan, „Mără” e un jucător polivalent, ce poate evolua atât în linia de fund, cât și la mijlocul terenului. Format la Electrica, Daniel Mărăndescu a mai jucat la Juventus Pișchia, în două „mandate”, având între timp o experiență în Liga a V-a din Germania.

„Băieții mi-au oferit o victorie frumoasă la debut”

Fără îndoială, cel mai așteptat debut din tabăra alb-violetă a fost cel al lui Paul Codrea, care a bifat duminică, la Liebling, primul său joc în calitate de antrenor. Deși a jucat fotbal la cel mai întalt nivel, rezistând 10 ani în fotbalul italian și la echipa națională, tânărul tehnician mărturisește că a avut mari emoții pe bancă, asta deși era vorba de un meci de Campionat Județean.

„Chiar am avut emoții. Și meciul a fost la un moment dat puțin greu, gazdele au avut unele ocazii micuțe și mi-a fost frică în câteva momente. Dar băieții s-au descurcat bine și mi-au oferit o victorie frumoasă la debut. Probabil va fi mai ușor pentru mine din momentul în care voi intra pe teren, pentru că acolo emoțiile se risipesc. Cu siguranță, e mai greu pe bancă, deoarece depinzi de ceea ce fac băieții în teren, de ceea ce ai lucrat toată săptămâna și de ce ai reușit să le transmiți. Câteodată reușești să-i faci să joace mai bine, câteodată nu, se suferă mult mai mult pe bancă”, a declarat Paul Codrea, după primul său meci ca antrenor.

About Gabriel Toth

Leave a Reply