Cifrele sezonului de toamnă: Ștefan Blănaru – omul de gol al Politehnicii

© titusemanuel.ro

© titusemanuel.ro

Dacă în clasamentul propriu-zis al ligii secunde, Politehnica Timișoara iernează doar pe locul 15, chiar deasupra liniei retrogradării, în cel al ofensivelor, alb-violeții stau ceva mai bine. După cele 21 de etape ale sezonului de toamnă, formația timișoreană are al 11-lea atac din campionat, cu 22 de goluri marcate. Iar omul providențial în fața porții s-a dovedit a fi, în ultimele luni, Ștefan Blănaru, care a scuturat de nouă ori plasele adversarilor până acum.

Ștefan Blănaru a fost una dintre achizițiile cele mai sonore ale Politehnicii în vara de după promovarea în liga secundă. Unul dintre puținii componenți ai actualului lot care avusese experiențe anterioare la acest nivel, atacantul în vârstă de 27 de ani, originar din Șag, s-a remarcat încă din prima etapă prin apetitul său de gol. În runda inaugurală, Blănaru debuta în alb-violet cu o „dublă” în „thriller-ul” cu Chindia Târgoviște, meci pierdut în cele din urmă de timișoreni cu 4-3 pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

La căderea cortinei peste sezonul de toamnă, Ștefan Blănaru a totalizat 9 reușite, celor două goluri din poarta Chindiei adăugându-se apoi câte o „boabă” cu Foresta Suceava, Dacia Unirea Brăila, Metalul Reșița, FC Brașov și UTA – cu siguranță reușita de care fanii alb-violeți își vor aduce aminte cu cea mai mare plăcere. Ultima apariție pe lista marcatorilor a lui Ștefan Blănaru s-a consemnat în runda a XVIII-a, când a punctat de două ori în poarta lui CS Balotești, contribuind din plin la cel mai clar succes stagional al echipei (4-1).

Ștefan Blănaru mai deține un record în cadrul formației alb-violete, fiind singurul jucător care a bifat toate cele 20 de meciuri de campionat din sezonul de toamnă (inclusiv cel anulat, cu Șoimii Pâncota, din etapa a VIII-a). Dintre acestea, 13 le-a început ca titular (fiind schimbat de 6 ori), iar alte 7 din postura de rezervă. De asemenea, Blănaru a fost utilizat de Sorin Brîndescu fie ca vârf unic, fie avansat alături de Bădăuță, dar și în rolul de mijlocaș de bandă.

Născut la 20 februarie 1989 la Șag, Ștefan Blănaru a evoluat de-a lungul carierei pentru Timișul Șag, Millenium Giarmata, Luceafărul Oradea, Național Sebiș, FC Olt Slatina, Ripensia Timișoara și, din vara acestui an, la Politehnica. În tricoul alb-violet traversează, fără doar și poate, cea mai bună perioadă a sa la nivelul eșalonului secund, unde marcase anterior doar șase goluri în total (două pentru Luceafărul și patru pentru FC Olt).

De altfel, doar trei jucător ai Politehncii au reușit să marcheze mai mult de un gol în acest campionat. Lider incontestabil e Ștefan Blănaru, cu ale sale 9 reușite, fiind urmat de Cătălin Bădăuță – 4 goluri și Alex Birău – 3. Câte un gol au marcat Dan Constantinescu, Daniel Mărgărit, Patrick Niță, Mădălin Stancu, Marco Giuricici, Laurențiu Telescu, Răzvan Ghinescu, Bogdan Dănăricu și Dănuț Bilia. Cu alte cuvinte, Politehnica a marcat prin 12 jucători diferiți în actualul sezon. Trebuie totuși precizat că această statistică include și golurile marcate în meciul cu Șoimii Pâncota (3-0 pentru Poli), deoarece FRF a decis să anuleze doar rezultatele înregistrate de arădeni, nu și golurile înscrise în poarta acestora de către adversari.

Vă reamintim, în sezonul trecut, în Liga a III-a, cel mai bun marcator al Politehnicii a fost Cătălin Bădăuță, cu 16 goluri, care l-au plasat pe a doua treaptă în ierarhia finală a golgheterilor, la egalitate cu Gelu Velici (Național Sebiș), și la patru lungimi înaintea ocupantului primului loc, Romică David (Ighiu).

About Gabriel Toth

Leave a Reply