Chief, pregătit de experiența Crăciunului românesc


Chief Kickingstallionsims e, fără îndoială, unul dintre jucătorii remarcați ai noii prim-divizionare de baschet, BC Timba. Americanul cu origini navajo s-a acomodat rapid în România, iar în aceste zile va face cunoștință și cu tradițiile autohtone de Crăciun.

Sub panou a demonstrat că e unul dintre cei mai bătăioși baschetbaliști din Liga Națională. Intervențiile hotărâte, „capacele” energice, slam-dunk-urile spectaculoase au trezit admirația spectatorilor, dar și teama multor adversari. În afara parchetului, dă însă dovadă de o sensibilitate ieșită din comun.

Rămas în Timișoara de Sărbători, Chief Kickingstallionsims s-a implicat în acțiunea umanitară organizată de Druckeria, împărțind cadouri copiilor nevoiași din satele timișene, iar asta din simplul motiv că iubirea aproapelui e pentru el definitorie acestei perioade. „Crăciunul a fost întotdeauna o sărbătoare a familiei, o sărbătoare a iubirii. Crăciunul nu înseamnă doar cadouri, ci să fii acolo pentru cei de care îți pasă”, declară Chief.

Masivul baschetbalist al „urșilor” își are originile în tribul Navajo, recunoscut în prezent drept cel mai mare dintre triburile americanilor băștinași. Cu toate acestea, tradițiile de Crăciun cu care a fost obișnuit nu diferă de cele ale celorlalți conaționali ai săi. „Și noi petrecem Crăciunul ca și românii și toți ceilalți. Sărbătorim Nașterea Domnului. Mâncăm și noi curcan, șuncă și alte astfel de bunătăți”, a mai spus Chief.

În acest an, Chief Kickingstallionsims petrece Crăciunul la Timișoara, la mii de kilometri distanță de familie. Dar nu-i pare rău, deoarece va avea ocazia să guste din preparatele tradiționale românești. „De data aceasta voi pentrece Crăciunul cu familia mea românească de la Timba. Voi fi alături de colegi, de antrenori, de staff-ul administrativ. Am înțeles că vom merge la masă acasă la antrenorul nostru. Sunt convins că mama lui va găti specialități tradiționale românești, din care sunt nerăbdător să gust”, spune Chief.

Americanul nu a ezitat să le facă o promisiune fanilor pentru anul 2013, care bate deja la ușă. „Le mulțumesc pentru modul în care ne-au susținut în acest sezon, ne gândim deja la retur și sperăm să avem rezultate mai bune. Vom munci cu siguranță mai mult și sper să le oferim fanilor ceea ce își doresc să vadă”, au fost cuvintele lui Chief.

About Gabriel Toth

Leave a Reply