CH Politehnica, 21-21 la Orosháza! Zarko Petkovic și-a respectat statutul de golgheter

handbal6

Zarko Petkovic, goglheterul la zi al campionatului Serbiei, a marcat de 7 ori pentru Poli la Orosháza

CH Politehnica a susținut vineri după-amiază prima partidă de verificare a acestei veri. Alb-violeții s-au deplasat pe terenul prim-divizionarei maghiare Orosházi FKSE, în fața căreia au remizat, 21-21, după ce la pauză scorul era tot egal, 11-11.

CH Politehnica a susținut vineri primul joc în noua formulă, pe terenul maghiarilor de la Orosházi FKSE, o formație salvată cu greu de la retrogradarea în eșalonul secund, dar care în această vară a făcut o importantă infuzie de jucători sârbi. Alb-violeții s-au pornit mai greu, asemenea unui motor diesel, fiind conduși cu 0-3 în startul partidei, după care au reușit să egaleze situația până în minutul 8. La pauză s-a intrat în echilibru perfect, 11-11, pentru ca începutul reprizei secunde să aparțină tot formației maghiare, care s-a desprins din nou la trei goluri, 14-11, după cinci minute de la reluare. Orosházi FKSE a condus până spre finalul întâlnirii, având două lungimi avans în minutul 55, 21-19, încă handbaliștii timișoreni au restabilit egalitatea cu două minute înaintea ultimei sirene, fixând tabela la 21-21.

Principalii marcatori ai Politehnicii au fost Zarko Petkovic, golgheterul la zi al Serbiei punctând de 7 ori, urmat de Mihai Timofte, cu 6 reușite. De partea cealaltă, sârbul Milovic a fost cel mai prolific jucător al celor de la Orosházi FKSE, cu 4 goluri.

În meciul de vineri, din Ungaria, s-au remarcat în mod pozitiv cei trei portari din lotul Politehnicii – Stănescu, Vasiliu, Vâlceanu – cu toții având evoluții apreciate. Constantin Ștefan nu s-a putut baza pe patru dintre elevii săi, Stelian Irimiaș, Bogdan Ungureanu și Iulian Halcă având probleme medicale, în vreme ce Denis Kaftin nu a obținut viza pentru Ungaria.

CH Politehnica va susține, la mijlocul săptămânii viitoare, primele două jocuri de verificare de pe teren propriu. Miercuri și joi, în fața alb-violeților vor sta sârbii de la Vojvodina Novi Sad, ambele partide având ca oră de începere 17.

About Gabriel Toth

Leave a Reply