CH Poli și-a salvat sezonul la Reșița

1618454_722203741133011_263906937_n

CH Poli a reușit sâmbătă, la Reșița, o remiză echivalentă cu o victorie. Trupa lui Constantin Ștefan a încheiat la egalitate, 25-25, cu CS Caraș-Severin, rezultat prin care scapă definitiv de grijile retrogradării și se califică în grupa locurilor 7-9, alături de Steaua și Minaur.

CH Poli începuse ca din tun barajul cu CS Caraș-Severin, câștigând la mijlocul săptămânii, la Timișoara, cu un categoric 27-19. La finalul jocului, antrenorul reșițenilor, Aihan Omer, spunea că încearcă să-și refacă elevii pentru cele două meciuri rămase de disputat pe teren propriu. În cele din urmă, n-a mai fost vorba decât despre o singură întâlnire, „studenții” realizând sâmbătă după-amiază, în Sala Polivalentă din Reșița, exact atât cât aveau nevoie.

Încurajați de o sală aproape plină, handbaliștii lui Omer a încercat să se revanșeze pentru înfrângerea drastică de la Timișoara, însă tot alb-violeții au fost cei ce au condus ostilitățile în prima repriză. Vizitatorii au avut un ecart de patru lungimi la pauză, 14-10, după care formația cărășeană a izbutit să echilibreze disputa în mitanul secund. CS Caraș-Severin a irosit șansa victoriei în ultimele secunde ale jocului, prin ratarea tânărului Grigoraș, care a menținut egalitatea pe tablă în momentul sirenei finale. 25-25 și, conform regulamentului, CH Poli câștigă barajul și continuă lupta pentru locurile 7-9.  În schimb, reșițenii încheie în genunchi un sezon zbuciumat, ajungând în situația de a tremura realmente pentru menținerea în Liga Națională pentru prima oară de la accederea în elită, în 2004.

La fel ca în prima manșă, cel mai bun marcator al timișorenilor a fost rusul Denis Kaftin, cu 7 goluri. Acesta a fost urmat de Halcă 5, Timofte 4, Chikovani 3, Ursu 3, Lela 2 și Santeiu 1. De partea cealaltă, Ilie Vaidasigan a marcat aproape jumătate din totalul golurilor echipei reșițene, 12, urmat de Grigoraș 3, Rohozneanu 2, Petrea 2, Marta 2, Grozăvescu 2, Sas 1 și Stan 1.

About Gabriel Toth

Leave a Reply