CH Poli s-a despărțit de Zarko Petkovic

DSC_0029_1_result
CH Poli a pus pe liber cel mai sonor transfer efectuat înaintea actualului sezon. Zarko Petkovic, venit la Timișoara din postură de golgheter al Serbiei, nu a convins în alb-violet, antrenorul Constantin Ștefan spunând sâmbătă, după jocul cu Știința Bacău că, probabil, a fost supraevaluat în vară.

Zarko Petkovic nu mai face parte din lotul lui CH Poli. Cele două părți au decis, de comun acord, încetarea colaborării, la începutul acestei săptămâni. Adus la Timișoara cu surle și trâmbițe, de la RK Zajecar, din postură de golgheter al campionatului Serbiei, coordonatorul de joc nu s-a regăsit la formația echipată în alb-violet.

Prin venirea sa, conducerea clubului a încercat să acopere golul lăsat de plecarea lui Andrei Grasu, principala sursă de goluri a „studenților” în sezonul trecut. Petkovic a avut o primă jumătate de campionat satisfăcătoare, cu 53 de goluri marcate, însă forma sa a traversat o pantă descendentă în retur. În cele opt meciuri disputate în cea de-a doua jumătate a sezonului regulat, sârbul a înscris, în total, doar 13 goluri, mult prea puțin față de așteptările pe care le aveau de la el antrenorii și suporterii.

De altfel, un prim semn al „divorțului” dintre Zarko Petkovic și CH Poli l-a constituit declarația antrenorului Constantin Ștefan de sâmbătă, atunci când sârbul a fost folosit timp de 20 de minute în confruntarea cu Știința Bacău, însă prezența sa pe teren a trecut aproape neobservată. „Petkovic e într-o cădere evidentă de formă. Am încercat să discutăm cu el, dar e un jucător destul de închis. Cred că la începutul campionatului l-am supraevaluat. Valoarea lui e cea pe care a arătat-o astăzi, când a jucat 20 de minute, a trimis trei șuturi, n-a marcat niciun gol, iar asta fără să facă faza de apărare”, spunea, în urmă cu trei zile, antrenorul formației timișorene.

Zarko Petkovic, specializat pe posturile de coordonator și inter stânga, a evoluat, de-a lungul anilor, la nivel înalt în handbalul european: Vardar Skopje (Liga Campionilor), RK Lovcen (Cupa Cupelor) și RK Zeleznicar Nis (Cupa EHF, Cupa Cupelor și Cupa Challenge).

Fără Petkovic, CH Poli se pregătește de Cupa României, ce va debuta miercuri, la Ploiești. În primul tur al întrecerii, alb-violeții vor întâlni Dinamo București, într-un joc ce va începe la ora 16, în Sala Olimpia din Ploiești. În cazul unui succes, timișorenii vor da piept, joi, la Brazi, cu Știința Bacău (care în prima fază își întâlnește propriul „satelit”).

About Gabriel Toth

Leave a Reply