CH Poli revine cu un punct de la Ploiești după un final dramatic

©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

CH Poli s-a obișnuit deja cu finalurile pe muchie de cuțit. Handbaliștii alb-violeți au reușit să obțină un punct din confruntarea de aseară, 25-25 pe terenul nou-promovatei CSM Ploiești, deși a condus din nou până în ultima secundă, după o revenire la un moment dat neașteptată.

Partida de ieri, de la Ploiești, a început sub semnul echilibrului, cu cele două formații mergând cap la cap și chiar cu Poli la conducere la mijlocul reprizei, 7-6. Până la pauză, gazdele au preluat controlul și și-au asigurat un avantaj de două goluri la intrarea la cabine, 13-11.

În partea a doua, gazdele s-au aflat la cârma jocului până spre final, conducând chiar și la trei goluri diferență. După ce în minutul 56 se înregistra 24-22 pentru ploieșteni, CH Poli a avut o revenire de senzație, marcând trei goluri consecutive, care au adus-o în avantaj. Însă prahovenii au reușit in extremis egalarea, chiar în ultimele secunde ale întâlnirii, dintr-o aruncare de la 7 metri.

Tensiunea din final s-a reflectat și în situația eliminărilor în tabăra alb-violetă. Doi poliști au văzut cartonașul roșu în partida de la Ploiești: Iulian Halcă, pentru un fault la centrul terenului, și Irakli Chikovani, pentru faultul la care s-a dictat aruncarea de la 7 metri ce a salvat un punct pentru ploieșteni.

Marcatorii lui CH Poli din partida de la Ploiești au fost Chikovani 7, Grigoraş 5, Lasica 4, Timofte 4, Pejovic 2, Ştefan 1, Halcă 1, Fenici 1.

CH Poli va rămâne departe de casă, deoarece mai are de disputat jocul din optimile de finală ale Cupei României, de joi, de pe terenul lui HC Odorhei. Bănățenii se vor antrena în Prahova până mâine, când se vor muta în Harghita.

About Gabriel Toth

Leave a Reply