CH Poli, pregătită pentru încleștarea cu Minaur

DSC_4662 (Medium)CH Poli își reia parcursul din Liga Națională miercuri, cu un joc extrem de dificil pe teren propriu, în compania vechii rivale Minaur Baia Mare. Formația maramureșeană traversează cel mai bun sezon din ultimul deceniu, fiind, de altfel, liderul la zi al ierarhiei. Cu toate acestea, de la antrenori și până la jucători, alb-violeții sunt deciși să le ofere o bucurie fanilor, pe care îi așteaptă în număr cât mai mare la sală.

După un parcurs sinusoidal în sezonul de toamnă, CH Poli e decisă să își îndeplinească obiectivul prim, calificarea în play-off-ul Ligii Naționale. Nevoia de puncte e acută la formația bănățeană, care nu mai are timpul necesar să își categorisească adversarii în „facili” sau „de netrecut”. Miercuri, la Timișoara sosește Minaur Baia Mare, o formație de care pe Poli o leagă o rivalitate veche de patru decenii. Antrenorul „studenților”, Constantin Ștefan, speră ca echipa sa să producă o surpriză plăcută și să învingă liderul la zi al campionatului.

„Un derby de tradiție, cel dintre Timișoara și Baia Mare. În același timp, un meci foarte greu, dar extrem de mportant pentru parcursul din sezonul regulat. I-am încărcat pe băieți ca pentru un derby. Pentru noi oricum fiecare meci rămas va fi ca o finală. Vom juca cu dârzenie, chiar dacă Minaur are o echipă foarte bună și e liderul la zi al campionatului. Dar jucăm pe teren propriu, avem nevoie de puncte și ne dorim victoria”, a spus Constantin Ștefan.

Tehnicianul polist așteaptă un sprijin consistent și din tribună, făcând apel la fani să repete și miercuri spectacolul oferit pe 4 decembrie, la ultimul meci de pe teren propriu al echipei, cu DInamo.

„Ne dorim să avem suporteri în tribună, la fel ca la ultimul meci de pe teren propriu, cel cu Dinamo. Sperăm să le oferim și o bucurie, iar eu simt că suntem pregătiți să câștigăm acest meci”, a mai spus Ștefan.

Jucătorii lui CH Poli sunt de asemenea optimiști că vor reuși să o răpună pe Minaur. Tânărul Iulian Halcă exprimă starea de spirit a vestiarului polist și spune că a trecut cu bine atât peste problemele birocratice, cât și peste cele medicale cu care s-a confruntat în toamnă.

„Un meci foarte impoortant pentru noi. Sperăm să aducem o bucurie suporterilor, să ne facem jocul pe care l-am pregătit în ultima lună și să obținem un rezultat pozitiv. Toți colegii sunt într-o formă destul de bună, avem încredere în noi. Eu, personal, mă bucur că s-a rezolvat acea problemă cu Constanța. Și genunchiul răspunde destul de bine, chiar dacă a fost o perioadă de acumulări fizice”, a declarat Halcă.

Partida CH Poli Timișoara – Minaur Baia Mare va avea loc miercuri, de la ora 17, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply