CH Poli, pe final de vacanță! Andrei Lela, ultima plecare de pe „peronul” violet

handbal2

CH Poli va începe luni pregătirile pentru viitorul sezon, unul în care clubul timișorean își propune revenirea după o lungă absență în cupele europene. Cu un buget mărit față de stagiunea precedentă, conducerea a întreprins o campanie de achiziții fără precedent în ultimii ani, reușind să perfecteze nu mai puțin de zece transferuri.

Vacanța de vară a fost una extrem de activă la CH Poli, cel puțin în birouri. Antrenorul Constantin Ștefan, alături de conducătorii clubului, au creionat lotul pentru sezonul 2014/2015, la finele căruia se urmărește revenirea handbalului timișorean în competițiile continentale după o pauză de opt ani. Ultima participare a „studenților” în Europa s-a consemnat în 2007/2008, atunci când timișorenii au acces până în sferturile de finală ale Challenge Cup, fiind eliminați de Benfica Lisabona.

Din toamnă, alb-violeții vor avea o față nouă, nu mai puțin de 10 jucători noi fiind transferați în această vară. Remarcăm, în primul rând, repatrierile lui Cristian Fenici (Știința Bacău) și Andrei Păiuș (Energia Tg. Jiu), dar și cea a lui Gheorghe Irimescu, pivotul originar din Suceava lansându-se la Timișoara, unde a evoluat în ediția 1999/2000, obținând alături de Poli ultima promovare în prima divizie. Au mai sosit în această perioadă Florin Ciubotaru (CSU Suceava), Zlatko Daskaloski (Vardar Skopje), Demis Grigoraș (CS Caraș-Severin) și Călin Leordean (Minaur Baia Mare). Mai mult, în urma licitației jucătorilor Centrului Național de Excelență de la Sighișoara, trupa bănățeană a reușit să-i readucă în orașul natal pe Mădălin Mărușcă și Daniel Beșliu – ultimul evoluând anul trecut la CSM București, sub formă de împrumut – mai fiind achiziționat și Leonard Ștefan, originar din Constanța.

La capitolul plecări, au fost până acum oficializate doar cele ale lui Gabriel Daninfeld, Adrian Vasiliu și Andrei Lela. Despărțirea de cel din urmă a fost anunțată miercuri de clubul alb-violet. E posibilă și plecarea veteranului Dragan Mrakic, cel ce de nouă ani îmbracă tricoul alb-violet.

CH Poli se va reuni luni, sub comanda lui Constantin Ștefan. Echipa se va pregăti în prima parte a verii pe plan local, urmând apoi a se deplasa în Ungaria, la Debrecen, pentru un stagiu ce va conține mai multe jocuri amicale.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply