CH Poli își complică existența: 28-33 la Baia Mare

DSC_0012_1_result
CH Poli a înregistrat astăzi o înfrângere dureroasă, pe terenul unui rival de tradiție, Minaur Baia Mare. După o primă repriză gestionată foarte bine, alb-violeții s-au pierdut cu firea în partea a doua, permițându-le maramureșenilor să preia conducerea și apoi să se desprindă ireversibil. Scor final, 33-28 pentru Minaur, iar Poli se afundă și mai mult în zona nisipurilor mișcătoare.

Având în vedere programul infernal din finalul sezonului regulat, meciul de la Baia Mare era una dintre ultimele șanse de a smulge puncte pentru CH Poli. Miza e una cât se poate de importantă, clasarea în zona locurilor 7-9, care le-ar permite alb-violeților să dispute două meciuri pe teren propriu în duelurile din play-out.

Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea din târg, deși Minaur venea după o săptămână extrem de zbuciumată. Formația lui Gheorghe Covaciu a fost penalizată, pentru că în precedentul joc, de la Turda, l-a folosit pe Gavrilovic, care nu avea drept de joc. În plus, lipseau doi oameni de bază, Fotache și Sabău, eliminați în același meci, ei adăugându-se astfel indisponibililor Irimuș și Popescu.

În prima repriză, CH Poli a demonstrat că n-a venit să se predea ușor la Baia Mare. A condus în permanență, chiar la trei goluri (10-13), însă gazdele au revenit și chiar s-au aflat pentru întâia oară în avantaj la pauză, Gavrilovic fructificând un contraatac în ultima secundă a primei părți. Cele două echipe au mers cap la cap și după reluare, alb-violeții au condus din nou, chiar în trei rânduri, dar spre mijlocul mitanului secund a început căderea.

Enervați de deciziile eronate ale bucureștenilor Iliescu și Manea, alb-violeții s-au pierdut cu firea, s-au grăbit aproape la fiecare atac și chiar au pierdut copilărește câteva mingi importante. Totul a pornit de la 20-19 în favoarea timișorenilor, Baia Mare marcând, pe acest fond, cinci goluri consecutive, scorul ajungând la 24-20 pentru gazde.

În ultimul sfert de oră, CH Poli a dat senzația că poate reveni în joc, însă chiar în momentul unei apropieri periculoase pe tabelă, au fost irosite cu nonșalanță atacuri simple, extrema Andrei Lela fiind campionul ratărilor în finalul de meci.

Iulian Halcă a fost cel mai bun marcator al formației alb-violete, cu 7 goluri, urmat de Kaftin 5, Lela 4, Timofte 3, Petkovic 3, Mrakic 3, Santeiu 2 și Daninfeld 1. De partea cealaltă, așa cum era de așteptat, ex-polistul Andrei Grasu a adus cele mai multe puncte pentru Minaur, 12, urmat de B. Mihai 6, Bondar 6, Gavrilovic 4, Bera 4 și Munea 1.

Pentru CH Poli se anunță un final de sezon infernal. Gruparea alb-violetă a coborât rapid de la intențiile de play-off, anunțate de conducerea tehnică și administrativă în vară, la emoții legate chiar de menținerea în Liga Națională.

About Gabriel Toth

Leave a Reply