CH Poli a intrat în era Pero Milosevic

ch poli pero milosevicCH Poli l-a prezentat miercuri oficial pe noul antrenor al echipei, muntenegreanul Pero Milosevic, un tehnician cu un CV impresionant. Angajamentul său se întinde până la finele actualului campionat, în primă fază, însă în cazul în care își va îndeplini obiectivele, conducerea alb-violeților îi va propune în vară prelungirea înțelegerii pe încă doi ani.

Președintele CH Poli, Ioan-Silviu Doboși, a început prin a-i mulțumi fostului antrenor, Constantin Ștefan, pentru realizările sale din ultimul an și jumătate la Timișoara.

„E în spiritul clubului Politehnica de a-i mulțumi fostului antrenor pentru tot ceea ce a făcut aici timp de un an și jumătate. Așa cum s-a specificat și în comunicatul de presă, despărțirea a fost de comun acord. Noi considerăm că am lăsat o poartă deschisă, pentru că niciodată nu știi ce îți rezervă viitorul. Cu toate acestea, nu ne mulțumește faptul că suntem pe locul 11, și grație domnului Cosmin Crișan, am reușit să îl contactăm pe domnul Pero Milosevic. Dânsul are un CV care ne onorează”, a spus Doboși.

Pero Milosevic a semnat cu CH Poli, în primă fază, pe patru luni. Obiectivul trasat de conducerea alb-violeților e locul 11, însă Milosevic a spus, încă de la primele discuții, că va încerca atacarea zonei play-off, chiar dacă șansele au scăzut considerabil după înfrângerea de sâmbătă, cu HC Vaslui, care a mărit distanța față de locul 8 la 6 puncte.

„Realitatea ne impune să ne concentrăm asupra momentului și, ca atare, doresc să îi mulțumesc domnului Milosevic că a acceptat condițiile noastre. Discuțiile s-au purtat duminică, iar marți s-a urcat în avion, pentru ca după-amiază să conducă și primul antrenament”, a mai spus Doboși.

Pero Milosevic mărturisește că nu a fost greu de convins să accepte propunerea venită de la Timișoara, el consultându-se cu portarul Zlatko Daskaloski, pe care îl cunoaște bine, și care i-a spus că pe Bega există o echipă cu un potențial mult mai mare decât o arată locul din clasament.

„Mulțumesc clubului că mi-a dat șansa de a fi aici. Am văzut un club profesionist și am rămas plăcut impresionat de modul în care am fost primit. Sunt onorat că am fost eu cel ales de a antrena acest club, pentru că știu că au fost și alți antrenori candidați. În plus, e vorba și de un oraș care îmi place foarte mult. Totul s-a întâmplat foarte repede. Îl cunosc bine pe Zlatko Daskaloski, iar el mi-a spus multe lucruri frumoase despre echipă și m-a convins să vin. Mi-a spus că e un club bine organizat, cu jucători buni, care are posibilități mult mai mari. Într-un minut am căzut de acord asupra detaliilor”, a spus Milosevic.

Tehnicianul muntenegrean a condus marți primul antrenament al echipei și spune că a rămas cu o impresie plăcută. Milosevic va debuta pe banca bănățenilor sâmbătă, atunci când alb-violeții vor întâlni în deplasare una dintre fruntașele campionatului, HC Odorhei.

„După primul antrenament, am plecat cu o impresie foarte bună. M-am gândit că, fără să îi cunosc, îmi va fi mai dificil, dar mi-au lăsat o foarte bună impresie. Până la meciul cu Odorhei, nu se pot schimba foarte multe lucruri. A încerca să faci schimbări tactice în câteva zile, ar putea fi foarte periculos. Vom încerca să schimbăm lucrurile pas cu pas. În primul rând, le trebuie redată jucătorilor încrederea în forțele lor și, bineînțeles, vom încerca să corectăm mici aspecte în apărare și atac”, a mai spus Milosevic.

Noul antrenor al lui CH Poli a vorbit și despre precedentele sale contacte cu handbalul românesc, mai ales din perioada în care era jucător activ.

„Am lucrat mult cu Marko Isakovic, care acum e antrenor secund la HCM Constanța, iar pivotul lor Rakcevic, a fost jucătorul meu. Îl cunosc bine din vremea când eram jucător pe Vasile Stângă. Eram la echipe rivale, eu jucam la Alicante, iar el la Valencia. E un om extraordinar, un jucător incredibil.Am mai jucat și contra lui Drăgăniță, Buligan, Munteanu…”, și-a amintit Milosevic.

Pero Milosevic are 53 de ani, iar ca antrenor și-a început cariera la gruparea feminină Buducnost Podgorica. De-a lungul anilor a mai antrenat HC Lovcen, naționala de tineret a Iugoslaviei, Al Rayyan Sports (Qatar), Teucro, Algeciras (ambele Spania), reprezentativele Qatarului (noua vicecampioană mondială) și Bahrainului, iar în sezonul trecut a reușit eventul în Liban, cu Al Sadd.

Pero Milosevic e al treilea antrenor străin din istoria formației de handbal a Politehnicii. În ultimii ani, la cârma echipei au mai trecut sârbul Nedeljko Vuckovic (în mai multe mandate, inițial ca antrenor secund) și maghiarul Eles Jozsef (care a încheiat sezonul 2007/2008, însă a părăsit echipa la începutul următoarei stagiuni, din cauza dificultăților financiare de la echipă).

About Gabriel Toth

Leave a Reply