CH Poli, într-un picior și cu moralul la pământ în fața vicecampioanei

DSC_0018_1_result
CH Poli va avea parte de un nou meci infernal sâmbătă, în sala „Constantin Jude”. Trupa lui Constantin Ștefan, decimată de accidentări și cu un moral șubred, după înfrângerea de la Baia Mare, așteaptă vizita vicecampioanei Știința Bacău.

Misiunea handbaliștilor de la CH Poli pare imposibilă în disputa de sâmbătă, cu Știința Bacău. Iar asta nu doar prin prisma locurilor din clasament sau a formei slabe traversate de alb-violeți în acest sezon. Antrenorul Constantin Ștefan are mari bătăi de cap în alinierea unei formule care să facă față unui astfel de joc, ținând cont de numeroasele accidentări din lot, unele de ultim moment.

„După jocul bun de la Baia Mare, Halcă întâmpină din nou probleme la genunchi şi din cauza lipsei de cartilaj va suferi o operaţie. Dragan Mrakic nu s-a antrenat deloc toată săptămâna, din cauza unei toxiinfecţii alimentare. Ursu şi Chikovani nu pot fi apţi pentru meciul cu Bacăul. Ultimul indisponibil este tânărul Ungureanu, cu dureri la sapte de câteva zile”, a prezentat Constantin Ștefan lunga listă din infirmeria echipei.

Formația din Bacău țintește și în acest an măcar un trofeu pe plan intern, avându-l în componență și pe fostul căpitan al Politehnicii, Cristian Fenici. „E o confruntare cu un lot competitiv, dar noi sperăm să ieşim onorabil din această întâlnire”, a spus Ștefan despre partida de sâmbătă.

Nici măcar statistica ultimelor dueluri directe de la Timișoara nu le este favorabilă alb-violeților. Poli a pierdut ultimele cinci dispute cu gruparea moldavă, din sala „Constantin Jude”. De fapt, unica victorie obținută de bănățeni în fața Științei, de la revenirea echipei băcăuane în Liga Națională, s-a consemnat la 4 mai 2008. Atunci, Poli se impunea la limită, după un meci nebun, încheiat cu scorul de 36-35. Să mai spunem că, în acel moment, alb-violeții erau retrogradați matematic în eșalonul secund, dar au fost salvați de schimbarea sistemului competițional pentru sezonul următor, numărul echipelor fiind păstrat la 14. Un colac de salvare de care, se pare, handbalul timișorean se va agăța și în acest sezon.

Ultima vizită a echipei din Bacău la Timișoara s-a consumat la 21 octombrie 2012. Trupa lui Eliodor Voica se impunea atunci cu 24-21 în sala „Constantin Jude”, pentru timișoreni marcând Stan 7 goluri, Timofte 5, Grasu 3, Fenici 3, Lela 2 și Mrakic 1.

Iată deznodământul ultimelor întâlniri directe de la Timișoara:

21 octombrie 2012 Poli – Bacău 21-24
28 aprilie 2012 Poli – Bacău 24-32
19 martie 2011 Poli – Bacău 23-24
21 martie 2010 Poli – Bacău 25-28
27 septembrie 2008 Poli – Bacău 24-30
4 mai 2008 Poli – Bacău 36-35

Un nou episod al duelului CH Poli – Știința Bacău va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 17, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply