CH Poli, de la egal la egal cu vicecampioana timp de 40 de minute

DSC_0018_1_result
CH Poli nu a reușit surpriza în fața vicecampioanei Știința Bacău. Trupa lui Eliodor Voica s-a impus cu 36-31 în sala „Constantin Jude”, dar a primit o replică neașteptată din partea bănățenilor, mai ales în prima repriză.

CH Poli nu își punea mari speranțe în disputa de astăzi, cu vicecampioana Știința Bacău. Iar asta nu doar prin prisma formei slabe traversate de handbaliștii alb-violeți, ci și din cauza numărului mare de accidentați. Începutul de meci a fost echilibrat, cele două echipe mergând cap la cap până la 4-4, după care băcăuanii au început să se desprindă, dând senzația că vor avea parte de un simplu antrenament cu public la Timișoara.

Trupa lui Constantin Ștefan a reușit însă o revenire de excepție, de la 10-14 în minutul 16, la 14-14 în minutul 20. Egalitatea a persistat în ultima parte a primei reprize, Poli ratând două ocazii consecutive de a se desprinde, la scorul de 19-19. Ultima sirenă a primei reprize a consemnat un scor mai puțin obișnuit în prima ligă masculină, 20-20, ceea ce înseamnă, în medie, un gol și jumătate înscris pe minut de către cele două echipe.

Startul reprizei secunde le-a dat speranțe puținilor spectatori prezenți la sală că ar putea asista la una dintre marile surprize ale acestui sezon. Până în minutul 33, CH Poli s-a desprins la trei goluri, 23-20, însă alb-violeții au părut apoi să se sperie de acest avantaj. Bacăul a egalat rapid, 23-23 în minutul 36, a preluat conducerea două minute mai târziu, și n-a mai cedat controlul până la final. În ultimele zece minute, diferența s-a mărit considerabil, asta și pe fondul oboselii acumulate de handbaliștii timișoreni, Constantin Ștefan abordând acest meci cu doar nouă jucători de câmp.

Interul rus Denis Kaftin a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 9 reușite, urmat de Timofte 7, Lela 6, Daninfeld 5, Santeiu 2, Mrakic 1 și Ursu 1. De partea cealaltă, internaționalul Ramba și-a trecut 9 goluri în cont, urmat de Ghiță 8, Bujor 5, Fenici 3, Tărîță 2, Johannson 2, Rusia 2, Păunică 1 și Celestin 1.

„N-aș spune că am avut o evoluție neașteptat de bună. Știu ce am muncit cu jucătorii, știu că trecem printr-o perioadă grea. Prima repriză am abordat-o foarte bine, am înscris 20 de goluri. Cred că ne-am ridicat la valoarea Bacăului, trebuie să ne măsurăm forțele cu echipele deja calificate în play-off, pentru că ne va aștepta un baraj foarte dificil și trebuie să vedem exact care ne e forma de moment. Într-adevăr, în repriza a doua, poate și din cauza efectivului redus, n-am mai reușit să ținem ritmul”, a declarat la final antrenorul formației timișorene, Constantin Ștefan.

Ce se întâmplă cu Petkovic?

Adus cu surle și trâmbițe în vară, din postura de golgheter la zi al campionatului Serbiei, Zarko Petkovic n-a convins mai deloc în acest sezon la Timișoara. Conul de umbră prin care trece experimentatul conducător de joc sârb a fost accentuat astăzi, când n-a reușit să pună nicio problemă apărării băcăuane, fiind tras pe dreapta după pauză de Constantin Ștefan.

„Petkovic e într-o cădere evidentă de formă. Am încercat să discutăm cu el, dar e un jucător destul de închis. Cred că la începutul campionatului l-am supraevaluat. Valoarea lui e cea pe care a arătat-o astăzi, când a jucat 20 de minute, a trimis trei șuturi, n-a marcat niciun gol, iar asta fără să facă faza de apărare”, a afirmat Constantin Ștefan despre elevul său.

About Gabriel Toth

Leave a Reply