CH Poli cedează în premieră pe teren propriu: 27-28 cu HC Odorhei

DSC_4673 (Medium)CH Poli a înregistrat astăzi primul eșec pe propriul teren din acest sezon, în fața singurei formații neînvinse din Liga Națională, HC Odorhei. Trupa pregătită de timișoreanul Vlad Caba părea să se îndrepte spre o victorie fără emoții în sala „Constantin Jude”, ținând cont de faptul că a avut șase goluri avans la pauză, însă alb-violeții au luptat din răsputeri în repriza secundă, măcar pentru a se menține în meci.

După un start de joc echilibrat, în care doar portarii Stănescu și Tevadze s-au evidențiat, vizitatorii au preluat controlul întâlnirii. Odorheiul s-a distanțai la patru lungimi în minutul 17 (9-5), la cinci în minutul 19 (11-6) și mai apoi la șase, în minutul 26 (15-9), aceeași diferență înregistrându-se și la pauza mare, când trupa lui Caba conducea cu 17-11.

Timișorenii aveau în față o misiune ce părea imposibilă dar, profitând de ușoara relaxare a oaspeților, care au găsit din ce în ce mai greu drumul spre gol, au micșorat, treptat, diferența. În minutul 45, handicapul avea să se înjumătățească (18-21), iar peste alte două minute s-a micșorat la două goluri (19-21). Au urmat însă două atacuri consecutive irosite de bănățeni, care au ratat astfel șansa de a-i prinde din urmă pe handbaliștii din Odorhei, cu ceva mai mult de zece minute rămase pe ceas.

Oaspeții, scăpați ca prin urechile acului de o egalare ce părea la un moment dat inevitabilă, s-au distanțat din nou la patru goluri în minutul 54 (26-22), frângând astfel elanul bănățenilor. Pe final, alb-violeții au reușit să strângă scorul la doar un gol diferență, profitând și de dubla superioritate numerică de care au dispus în ultimele două minute. Mult prea târziu însă pentru a și salva un punct dintr-o întâlnire în care, în ciuda înfrângerii, timișorenii au demonstrat că pot fi o nucă greu de spart chiar și de echipele cu pretenții.

Pivotul Ghiță Irimescu a fost cel mai bun marcator al lui Poli, cu 8 reușite, urmat de Leordean 6, Fenici 5, Chikovani 3, Grigoraș 2, Kaftin 1 și Păiuș 1. De partea cealaltă, Vladimir Rusia a atins, la rândul său, borna 8, ceilalți marcatori ai Odorheiului fiind Majnov 6, Talas 5, Kuzmanoski 3, Sipos 2, Onyejekwe 2, Stoilov 1 și Mihalcea 1.

Reacții la cald

„E o înfrângere, una pe care nu ne-o doream. Am vrut să câștigăm astăzi, am vrut să jucăm competitiv, pentru că am întâlnit o echipă foarte bună. Din păcate, prima repriză a fost destul de slabă. Dacă vrem să învingem echipele care și-au propus să se bată pentru podium, trebuie să luptăm 60 de minute de la egal la egal cu ele. În repriza a doua am arătat cu totul altceva, atât în atac, cât și în apărare, dar sunt supărat, pentru că am vrut să învingem Odorheiul, Poli nemaicâștigând de trei ani contra lor. Ne-am pregătit destul de bine pentru acest meci, din păcate nu am reușit. Apărarea agresivă și avansată e cu două tăișuri. Am încercat-o în repriza a doua. Dacă începeam așa meciul, nu puteam merge așa până la final. E foarte solicitantă și nu poate fi dusă 60 de minute. Mă bucur că am reușit să demonstrăm caracter. Poate cu o mai mare atenție la faza de finalizare, am fi putut să întoarcem meciul”. (Constantin Ștefan, antrenor CH Poli)

„Am obținut o victorie destul de greu conturată. Asta poate și din cauza unei relaxări venite mult mai devreme în echipa noastră. Mi s-a părut că băieții mei se joacă cu ocaziile și le dau șanse nesperate gazdelor. Oricum, un meci frumos, disputat, mai ales în a doua parte a sa, plăcut publicului. Rămâne o victorie în deplasare, pentru noi drumul e încă destul de lung. Îmi felicit jucătorii, la fel și pe cei ai Politehnicii. Le doresc mult succes în continuare și să ne vedem în play-off. L-am avut pe portarul Tevadze într-o formă foarte bună, dar și Stănescu a avut câteva intervenții importante, care au contat în economia jocului”. (Vlad Caba, antrenor HC Odorhei)

About Gabriel Toth

Leave a Reply