CFR Timișoara sondează piața portugheză


CFR Timișoara e foarte aproape să legitimeze o jucătoare din Portugalia. E vorba despre Marta Gaio, în vârstă de 22 de ani, care în prima jumătate a sezonului a evoluat în eșalonul secund din țara natală, la formația Pasteleira.

Echipa de fotbal feminin a CFR-ului începe să se întărească pentru play-off. Feroviarii sunt aproape de a bate palma cu portugheza Marta Gaio, o jucătoare în vâstă de 22 de ani, ce poate acoperi posturile de fundaș central și mijlocaș central. Ea a evoluat în toamnă la Pasteleira, ocupanta locului secund din liga a doua portugheză, reușind să și marcheze de patru ori. Marta Gaio se află de la începutul noului an la Timișoara, unde urmează cursurile Universității de Vest.

„Ne dorim să ne întărim în fiecare compartiment, pentru a ne bate de la egal la egal cu Clujul. Marta Gaio are șanse mari să ni se alăture. De asemenea, sper să rezolvăm cât mai repede și transferul portăriței Francine Nziyonsenga, care se pregătește din toamnă cu noi. Am reușit să luăm legătura cu federația din Rwanda, dar ei doresc să le trimitem o cerere prin care să le solicităm acordul să joace pentru noi, deși ea e liberă de contract”, a declarat antrenorul CFR-ului, Florin Bugar.

Săptămâna viitoare, CFR Timișoara va disputa un joc de verificare la Belgrad, împotriva echipei feminine de la Crvena Zvezda. Partida a fost inițial programată pentru acest weekend, însă gruparea sârbă a cerut o amânare, deoarece are foarte multe convocate la echipa națională. Florin Bugar a mai declarat că există posibilitatea ca „leopardele” să efectueze un cantonament, însă după începerea campionatului, cel mai probabil la începutul lunii martie, atunci când clubul timișorean va avea parte de o pauză de trei săptămâni.

About Gabriel Toth

Leave a Reply