CFR Timișoara s-a revanșat cu vârf și îndesat în fața Craiovei

1

CFR Timișoara reintră în lupta pentru poziția a treia, după victoria clară, scor 5-1, obținută în această dimineață contra celor de la Real Craiova. „Leopardele” s-au revanșat astfel în fața grupării oltene, care le-a învins în toate cele trei întâlniri înregistrate până acum în stagiunea curentă, de fiecare dată cu același scor, 1-0.

Fără antrenorul Florin Bugar, reținut cu probleme personale, fetele de la CFR au început extrem de hotărâte partida, irosind două șanse mari în primele zece minute ale jocului. Loredana Sas a deschis scorul în minutul 12, cu un șut superb, de la peste 20 de metri, care a lovit și transversala înainte de a intra în poartă. Până la pauză, feroviarele aveau să mai lovească o dată, prin Larisa Sîrbovan, care a fost lansată perfect de Andy Herczeg, a scăpat singură și a înscris.

Datele problemei au rămas neschimbate și după pauză, Manuela Voica reușind să urce scorul la 3-0, în minutul 62, printr-un procedeu atipic pentru ea, lovitura de cap. Scorul avea să capete proporții și mai mari. Mai întâi, în minutul 74, Larisa Sîrbovan și-a trecut în cont „dubla”, printr-un șut fără preluare, din zona punctului cu var, după o centrare de pe dreapta a lui Herczeg. Coautoare la două dintre reușitele „leopardelor”, Andy Herczeg și-a trecut și ea numele pe lista marcatoarelor, un minut mai târziu, atunci când o nouă tentativă de centrare de pe dreapta s-a oprit direct în poartă.

Golul de onoare al oltencelor a venit abia în ultimul minut de joc, fosta jucătoare a CFR-ului, Andreea Cojocaru, transformând o lovitură de pedeapsă.

CFR Timișoara (antrenor Alin Ionescu): Liheț – Ababei, Mirică, Durlă, Bistrian, Molnar, M. Voica, I. Voica, Herczeg, Sîrbovan, Sas. Au mai intrat Heisu, Șuveț, Abrudan și Novotni.

Real Craiova (antrenor Sorin Pătrașcu): Cioară – Pormac, Comănoiu, Panaite, Cl. Buză, Tomescu, Ristache, Cojocaru, Stanciu, Peșu, Dinescu. Au mai intrat Micu și Botnaru.

„După un joc destul de greu, cu o echipă aproximativ egală ca valoare cu a noastră, am reușit să ne impunem. Ne bucurăm că fetele au ascultat cerințele noastre tactice din această săptămână. Domnul Bugar se află într-o situație dificilă și îi dedicăm acest rezultat. Pe fondul oboselii și a faptului că nu toate pot veni regulat la antrenament, din cauză că lucrează, am reușit, iată, să câștigăm”, a declarat la final Alin Ionescu, cel ce i-a ținut locul la meciul de astăzi antrenorului principal, Florin Bugar.

About Gabriel Toth

Leave a Reply