CFR Timișoara, la un pas de „duzină”: 11-2 cu Alexandria

cfr1
Fetele de la CFR Timișoara au obținut o calificare en fanfare în penultimul act al Cupei României. „Leopardele” au dispus în această dimineață cu 11-2 de Universitatea Alexandria,  într-un joc disputat pe arena de la Gara Mare.

CFR Timișoara n-a avut nicio emoție în a-și adjudeca victoria în fața Universității Alexandria. „Leopardele” lui Florin Bugar își continuă drumul spre finala Cupei României, după un categoric 11-2 înregistrat astăzi în fața unei echipe din Teleorman ce n-a emis niciun moment pretenții.

Până în minutul 21, CFR-ul conducea deja cu 5-1, printr-o „triplă” a Dianei Buză, și alte două reușite semnate de Florina Abrudan și Claudia Bistrian. Vizitatoarele au reușit să puncteze la scorul de 2-0 pentru gazde, prin Sădescu, la o greșeală a defensivei feroviare. Până la pauză, Bistrian a mai punctat o dată, în minutul 30, urmată, patru minute mai târziu, de Andreea Cojocaru. Scorul primei reprize a fost însă 7-2, formația oaspete marcând prin Florentina Chiar, în minutul 36.

În partea a doua, „leopardele” au dat senzația că nu s-au omorât cu firea, dar chiar și așa, au reușit să își mărească avantajul. Andreea Cojocaru a făcut 8-2 în minutul 58, apoi Obrad a scuturat plasa în minutul 77, pentru ca faza care a făcut deliciul tribunei să vină în minutul 80. CFR-ul a obținut un penalty, iar la punctul cu var a fost chemată Larisa Sârbovan, cea care astăzi a evoluat pe postul de portar. Obișnuită mai mult să marcheze decât să apere, Larisa a scuturat plasa fără probleme, demonstrând că se poate lipi de goluri chiar și atunci când evoluează pe cel mai retras post din echipă. Scorul final a fost stabilit cu trei minute înaintea ultimului fluier, de Andreea Cojocaru.

CFR Timișoara s-a calificat în semifinalele Cupei României în formula Sârbovan – D. Buză, Durlă, Heisu, Novotni, Ababei, Cl. Buză, Cojocaru, Abrudan, Lucescu, Bistrian. Au mai intrat Obrad, Muntean, Șodinca și Schipor.

„Nu m-am gândit la scor astăzi, am vrut doar să-mi fac o impresie vizavi de potențialul unor jucătoare ce au evoluat mai puțin în acest sezon. Scorul mă mulțumește, însă nu și jocul în totalitate. Oricum, era un joc la discreția noastră, nu s-a pus problema învingătoarei. Am folosit-o pe Larisa Sârbovan în poartă pentru că ne-am permis la acest joc, am dorit să o joc și pe Claudia Buză în teren, pentru că ea e jucătoare de câmp și a suferit mult pentru faptul că a tot fost nevoită să apere”, a declarat la final antrenorul fetelor de la CFR, Florin Bugar.

About Gabriel Toth

Leave a Reply