CEV Satellite, examen pentru Timișoara: „Intenția noastră e să creștem nivelul competițiilor”

DSCF0120Timișoara găzduiește, începând de astăzi, cel mai important turneu de volei pe plajă desfășurat în ultimii ani în România. CEV Satellite i-a supus pe organizatori la eforturi suplimentare, investițiile pentru organizarea acestui turneu vizând nu doar premiile sau cheltuielile de acomodare a sportivilor și oficialilor, ci și investiții la baza din Parcul Rozelor.

Horia Cardoș, președintele clubului organizator, ACS Agroland Timișoara, spune că pentru organizarea turneului satelit CEV s-au cheltuit aproximativ 30.000 de euro.

„Înseamnă foarte mulți bani. O parte vine din sponsorizări, din bugetul clubul Agroland – care nu e un club foarte bogat -, o parte dinspre Consiliul Local. Dar vorbim despre un buget de 30.000 de euro doar pentru această competiție. Nu le mai punem la socoteală pe cele organizate în săptămânile anterioare”, a declarat Cardoș.

Baza de volei pe plajă, amenajată anul trecut în Parcul Rozelor, a trecut la rândul ei prin transformări importante, pentru a ajunge la standardele impuse de CEV unei astfel de competiții. Capacitatea tribunelor s-a mărit de la 200 la 500 de locuri, urmând a fi amenajate corturi de lucru pentru oficialii CEV, transmisie TV, arbitri, oficial sau presă.

„Baza din Parcul Rozelor tinde să devină cea mai bine organizată bază din țară. Se mai organizează turnee în țară, în centrele orașelor, dar ca bază permanentă, cea din Parcul Rozelor e, în acest moment, cea mai pregătită pentru organizarea turneelor internaționale”, a precizat Horia Cardoș.

Pentru organizatori, CEV Satellite reprezintă doar primul pas. Ambițiile sunt și mai mari pentru anii următori, chiar dacă atingerea lor va presupune investiții și mai consistente, mai cu seamă în ceea ce privește infrastructura.

„Pe viitor, nu ne vom concentra pe numărul de turnee organizate într-o vară. Intenția noastră este să creștem nivelul competițiilor. Pentru anul viitor, vom solcita tot un turneu satelit. Apoi, vom încerca să atragem Campionate Europene de vârstă, U18 sau U16, precum și un turneu profesionist Masters, care înseamnă premii de 25.000 de euro, o capacitate a tribunelor de 1.000 de locuri. Înseamnă, sigur, investiții în plus. Nu neapărat că vrem noi să o luăm pas cu pas, dar nu se pot realiza într-un an de zile toate aceste investiții”, a mai spus Horia Cardoș.

CEV Satellite 2015 Timișoara începe astăzi, de la ora 14, cu meciurile din așa-numitul country quota, care va opune patru echipe ale Germaniei pentru stabilirea celei de-a 24-a perechi ce va intra mâine în calificările pentru tabloul principal.

About Gabriel Toth

Leave a Reply