Căpitanul, la cuvânt! Cristi Gălan: „Urmează cea mai importantă perioadă a campionatului”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Politehnica Timişoara e decisă să sară cât mai repede peste sâcâitoarea linie a retrogradării. Pentru alb-violeţi urmează o perioadă cu şanse importante de a obţine puncte, deoarece vor întâlni, în principal, formaţii din partea inferioară a clasamentului. Căpitanul Cristian Gălan e convins că aceasta poate fi şansa echipei de a salva turul de campionat şi speră ca în jocul de mâine, cu Unirea Tărlungeni, să vină alte trei puncte extrem de importante în cont.

„Toate meciurile care urmează acum, în afara celui cu UTA, sunt cu echipe împotriva cărora ne luptăm pentru evitarea retrogradării. Sper ca meciul cu Tărlungeni să fie unul bun pentru noi. Va fi un meci de luptă, la fel ca ultimele de pe „Ştiinţa”, pentru că terenul nostru momentan doar asta poate oferi. Cum a şi plouat, cred că va fi destul de rău terenul şi pentru jocul acesta. Dar sunt convins că vom câştiga”, a declarat Gălan.

Căpitanul polist spune că el şi colegii săi nu se vor baza pe fazele fixe, în condiţiile unui teren ce se anunţă extrem de greu. „E un meci pe care îl vom pregăti la fel ca pe toate celelalte. Nu vom exersa în mod special fazele fixe doar pentru că e terenul rău. E clar, într-un astfel de meci, fazele fixe pot decide soarta celor trei puncte. Sperăm să ne iasă totul în acest joc şi să încheiem jocul în 11 oameni”, a afirmat Gălan.

Poliştii şi-au studiat adversarul, în meciul din etapa trecută, pierdut de Unirea, 2-4, pe teren propriu, cu UTA.

„Rezultatul lor cu UTA nu reflectă realitatea din teren, după părerea mea. Am umărit jocul şi cred că putea fi chiar mai strâns, cred că ar fi şi putut câştiga. La acest nivel, în partea inferioară a clasamentului, echipele sunt cam de acelaşi nivel şi un detaliu poate face diferenţa… o fază fixă, o neatenţie… Sperăm să nu mai avem parte de greşeli individuale, pentru că, din păcate, încă nu ne-au părăsit”, a spus Gălan, care a comentat şi schimbarea de pe banca Unirii, din această săptămână, Adrian Matei luându-i locul lui Laurenţiu Tudor. „Sunt sigur că, întotdeauna când intervine o schimbare pe banca tehnică, jucătorii încearcă să demonstreze noului antrenor că merită să joace. Faptul că Unirea a schimbat antrenorul cu câteva zile în urmă poate fi în dezavantajul nostru, dar de acest lucru ne vom convinge la ora meciului. Noi suntem pregătiţi să câştigăm”, a mai spus Gălan.

Fundaşul central în vârstă de 28 de ani spune că atmosfera din lot e mult mai bună acum, după victoria de săptămâna trecută, de la Călăraşi, şi spune că revenirea pe „Ştiinţa” a fost de bun augur pentru echipă.

„Începem să ne revenim, să avem încredere în puterile noastre şi ne-am convins că nu ne depăşeşte nivelul. La început, asta credeam, dar nu e deloc aşa şi de acum înainte vom trata fiecare meci la victorie. Părerea mea e că stadionul «Dan Păltinişanu» nu ne avantaja. Noi suntem dependenţi de publicul nostru, iar acolo, venind şi destul de puţini oameni, nu i-am putut simţi la fel de aproape ca pe «Ştiinţa». Cred că jucam aici de la început, am fi avut cel puţin şase puncte în plus în clasament”, e de părere Gălan.

Căpitanul Politehnicii a încheiat referindu-se la perioada din finalul turului de campionat, în care echipa va întâlni o serie de contracandidate din zona inferioară a clasamentului: Tărlungeni, Clinceni, Baloteşti, Afumaţi. „Urmează cea mai importantă perioadă din acest campionat pentru noi. Putem salva turul de campionat în următoarele meciuri, avem şansa să acumulăm suficiente puncte, astfel încât să ieşim din zona retrogradării, să avem o iarnă liniştită şi să putem pregăti returul cu o altă stare de spirit”, a conchis Gălan.

Partida Politehnica Timişoara – Unirea Tărlungeni va avea loc mâine, de la ora 14:00, pe stadionul „Ştiinţa”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply