Campionii Politehnicii Timișoara, premiați la Gala Sportului Timișean

20161214_143829Astăzi, la sediul Consiliului Județean Timiș s-a desfășurat, pentru cel de-al 15-lea an la rând, Gala Sportului Timișean, în cadrul căreia au fost premiați sportivii din județ cu rezultate excepționale pe plan național și internațional. Pentru prima oară, pe lista nominalizaților s-a aflat și clubul Politehnica Timișoara, prin grupa de juniori născuți în 2003, campioni naționali de Juniori D în vara acestui an.

În luna iunie, Politehnica Timișoara a pus în vitrină primul titlu național obținut de Centru de Copii și Juniori al clubului. Grupa 2003, pregătită de Iulian Prodana, a luat aurul în Campionatul Național de Juniori D, după o finală câștigată cu 1-0, la Buftea, cu Viitorul Constanța, prin golul lui Denis Tymos.

Meritele micilor alb-violeți au fost recunoscute astăzi, la evenimentul prin care Direcția Județeană de Sport și Tineret Timiș a tras linie, adunând cele mai bune rezultate obținute de sportivii județului în acest an. Juniorii Politehnicii au fost nominalizați la categoria „Jocuri Sportive” în cadrul Galei Sportului Timișean, alături de handbaliștii de la SCM Politehnica (medaliați cu bronz la seniori), voleibalistele de la UVT Agroland (campioane naționale la junioare) și baschetbalistele de la CSS Bega (campioane naționale la junioare).

„Sunt foarte mulțumit. În primul rând pentru că, de când am ieșit campioni naționali, nu am fost invitați niciunde, nu a fost niciun fel de premiere, fapt pentru care am fost dezamăgit atât eu, cât și copiii mei. Premierea de astăzi a picat foarte bine și e de bun augur că li s-a rostit numele, deoarece au realizat ceva extraordinar. Chiar dacă ei poate nu conștientizează acum, la 13 ani, performanța pe care au reușit-o, sper să nu rămânem doar cu acest trofeu și să urmeze și altele”, a declarat antrenorul grupei 2003 de la Politehnica, Iulian Prodana.

Iată și numele celor ce au obținut performanța din vară și care astăzi au fost premiați de către Consiliul Județean: Daniel Ciobanu, Alexandru Borbely (portari), Alexandru Gașpar, Mădălin Sturzu, Maximilian Icma, Denis Tymos, Alexandru Rus, Emanuel Oniceanu, Ralf Kuhn, Lucian Simedru, Mădălin Ursu, Sebastian Dan, Ovidiu Brîndescu, Remus Bratu, Deian Sandu și Denis Unc.

„La ora actuală am completat grupa de 2003, participăm în campionat, am terminat turul pe locul I, la o diferență destul de mare. Contracandidatele noastre sunt LPS Banatul și ACS Poli, cu ele ținem podiumul”, a mai declarat Iulian Prodana.

Antrenorul micilor alb-violeți rămâne totuși realist și spune că e greu de crezut că elevii săi vor putea repeta aceeași performanță și în vara anului viitor, deoarece în acest sezon vor avea de înfruntat grupe de copii cu un an mai mari.

„E puțin probabil, pentru că sunt două generații, competiția e rezervată juniorilor născuți în 2002, iar noi suntem o grupă de 2003. La finalul campionatului, primele două clasate la 2002 și 2003 vor juca fiecare cu fiecare, iar primele două clasate vor merge mai departe să reprezinte județul la faza zonală”, a conchis Iulian Prodana.

About Gabriel Toth

Leave a Reply