Călin Moldovan: „Jos pălăria în fața suporterilor Politehnicii!”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Metalurgistul Cugir a relansat lupta pentru promovare, prin victoria de ieri, cu 2-1, în fața liderului ASU Politehnica. „Dubla” veteranului Lucian Itu micșorează la două puncte handicapul pe care gruparea de sub Drăgana îl are față de timișoreni. Antrenorul gazdelor, Călin Moldovan, și-a felicitat elevii pentru atitudine și a remarcat atmosfera din tribune, animată atât de ultrașii alb-violeți, cât și de publicul local, care a umplut până la refuz tribuna principală, aflată în curs de modernizare.

Călin Moldovan s-a declarat mulțumit de joc și rezultat, dar spune că, în opinia sa, lupta pentru promovare se va duce până în ultima etapă a campionatului.

„O victorie importantă pentru noi, foarte greu obținută. Am întâlnit totuși echipa de pe primul loc. Vreau să îmi felicit jucătorii pentru sufletul cu care au jucat. Sigur, se relansează lupta pentru promovare, dar eu am spus și înaintea meciului că, indiferent de rezultatul acestui meci, lupta se va duce până în ultima etapă a campionatului”, a declarat antrenorul Cugirului.

Metalurgistul s-a impus printr-o „dublă” semnată de Lucian Itu, un atacant ce se apropie de 38 de ani. Călin Moldovan l-a felicitat la final pe căpitanul echipei sale.

„Luci e un jucător de calitate, un caracter deosebit, un băiat care pune foarte mult suflet pentru fotbal, joacă din plăcere în primul rând. Își ajută coechipierii mai tineri prin experiența mare pe care o are și din nou ne-a ajutat decisiv”, a afirmat Moldovan.

Tehnicianul formației de sub Drăgana consideră că diferența de pe tabelă a fost dată de ambiția ieșită din comun cu care elevii săi au abordat partida cu ASU Politehnica. „Nu pot analiza echipa adversă. Ceea ce pot spune e că jucătorii mei au jucat cu o ambiție extraordinară. Din nou țin să îi felicit, deoarece au avut o atitudine formidabilă. Sunt realmente încântat de modul în care au înțeles să abordeze acest joc, întregul merit le aparține”, consideră Moldovan.

Pe stadionul CSO din Cugir s-au aflat peste 2.000 de spectatori, care au creat o atmosferă electrizantă, mult peste nivelul celui de-al treilea eșalon. Călin Moldovan a ținut să felicite galeria polistă, care a dominat fondul sonor pe stadionul de sub Drăgana.

„Ar fi frumos ca toate meciurile de fotbal de la noi să se dispute într-o asemenea atmosferă. Țin să felicit acești suporteri extraordinari ai Politehnicii, sunt niște oameni deosebiți. E absolut admirabil ce reușesc să facă acești băieți. Jos pălăria încă o dată în fața lor! Dar după cum s-a putut vedea, și cugirenii noștri au fost în număr foarte mare la meci, a fost o atmosferă frumoasă. Îi așteptăm și pe suporterii noștri să fie în continuare alături de echipă”, a mai spus Călin Moldovan.

Metalurgistul Cugir acumulează 38 de puncte prin această victorie și se apropie la două lungimi de învinsa de ieri, ASU Politehnica.

About Gabriel Toth

Leave a Reply