Calificare cu forcepsul: ASU Politehnica, în semifinale, după 3-2 cu Racoviţa

DSCF0100 (Custom)

ASU Politehnica a avut de transpirat mai mult decât se aştepta în faţa Progresului Racoviţa, formaţie pe care în urmă cu două săptămâni o învingea cu 5-0 în campionat. De această dată, a fost 3-2 pentru trupa lui Paul Codrea, golul victoriei venind abia în minutul 90. Pe alb-violeţi îi aşteaptă, marţi, o semifinală interesantă, cu Pobeda Dudeştii Vechi, calificată fără joc în penultima etapă a competiţiei, după neprezentarea echipei din Jabăr.

Început promiţător pentru alb-violeţi. În minutul 11, mezinul lotului, Dorin Codrea, cel căruia vărul său, Paul, i-a făcut cadou banderola de căpitan cu ocazia celor 17 ani pe care îi împlineşte astăzi, a obţinut o lovitură de pedeapsă. Tot el s-a încumetat de la punctul cu var, dar a fost ghicit de Costineanu. N-aveau să mai treacă nici 60 de secunde până la deschiderea scorului, Ionaş marcând simplu, cu o lovitură de cap.

Replica oaspeţilor a fost însă neaşteptată. În minutul 18, Groza a profitat de un moment de neatenţie al apărării alb-violete şi l-a învins pe Rogojină cu un şut din unghi, de la colţul careului de 6 metri. Alb-violeţii au irosit câteva ocazii bune până la pauză, dintre care reţinem şutul deviat în transversală al lui Tulcan, din minutul 37, însă şi oaspeţii ar fi mai putut înscrie o dată, pe finalul primei părţi, atunci când acelaşi Groza a apărut periculos în careu, dar a fost blocat de Rogojină.

Start furibund şi în partea a doua. După ce Vucea iroseşte o şansă bună, trimiţând pe lângă poartă, la o fază în care avea şi varianta centrării, oaspeţii au fost aproape de a mai lovi o dată pe contraatac, însă nici Groza şi nici Jurj nu l-au putut învinge pe Rogojină. În minutul 62, goalkeeperul polist nu a mai putut interveni, atunci când Tudor Onae a tras de la 20 metri, la vinclu.

Alb-violeţii s-au aruncat în atac, însă egalarea a venit abia în minutul 82, atunci când nou-intratul Făgeţan l-a lansat pe Gălan, care a “şters” balonul cu capul şi l-a împins în poartă. După încă o “repriză” de ocazii ratate la poarta lui Petrar, atacantul Alin Ionaş a găsit în cele din urmă golul victorios în primul minut de prelungiri.

Calificare în semifinalele Cupei României pentru alb-violeţi, care vor primi marţi, de la ora 18, vizita celor de la Pobeda Dudeştii Vechi. “Bulgarii” au acces fără joc în această fază, după ce Timişul Jabăr a anunţat în această dimineaţă că nu se prezintă la jocul din sferturi.
ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Rogojină – Birău, Gălan, Obrejan, Maranescu – Ilie, Codrea, Rebenciuc, Vucea – Ionaş Tulcan. Au mai intrat Iorgovan, Popoviciu, Ghinescu şi Făgeţan.

Progresul Racoviţa (antrenor-jucător Mircea Şchiopu): Costineanu – Barna, Ignea, Pădureanu, Barboni, Şchiopu, Bolgea, Jurj, T. Onae, Groza, Bărbulescu. Au mai intrat Petrar – Buşagă, Fodor şi Nanu.

“Nu ne aşteptam să avem atâtea emoţii, băieţii au tratat superficial meciul.Am avut multe ocazii ratate, penalti ratat, bară, asta indică clar o lipsă de concentrare. Racoviţa şi-a văzut de joc, a crezut în şansa ei, a stat în apărare, a şi dat un al doilea gol fenomenal. Cu chiu, cu vai, am reuşit să câştigăm. Sincer, nu sunt mândru de acest joc, dar e bine că am mers mai departe. Sunt greu de motivat băieţii, atâta timp cât sunt cu mintea în altă parte. Cu Ripensia s-au automotivat, dar azi am şi întâlnit un adversar mai slab cotat. Poate a fost şi proaspătă victoria lejeră din campionat cu Racoviţa şi ne-am văzut dinainte câştigători“, a declarat la final antrenorul alb-violeţilor, Paul Codrea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply