Calificare cu emoții pe terenul revelației: Voința Biled – Politehnica Timișoara 0-1

Politehnica Timișoara s-a calificat în șaisprezecimile Cupei României, după succesul la limită obținut astăzi, pe terenul singurei formații din Liga a IV-a rămase în competiție, Voința Biled. Alb-violeții au înscris unicul gol al partidei în minutul 81, prin Staicu, dintr-un penalti vehement contestat de gazde.

Politehnica s-a întors în pitorescul peisaj al satelor bănățene, amintind celor aproximativ 100 de suporteri sosiți de la Timișoara de deplasările de la începuturi, din „Județ” și „D”. Galeria polistă a fost plasată în partea stângă a micuței tribune a stadionului din Biled, rămasă fără acoperiș după furtuna din urmă cu două săptămâni. Pe partea opusă, în spatele băncilor de rezerve, un tractor își făcea de lucru pe ogor. Au lipsit micii și berea, însă spectatorii s-au putut delecta cu câte-un hot dog, vândut la o gheretă mobilă decorată cu steagul Americii.

Pe dreptunghiul verde, Politehnica a atacat în permanență, însă lipsa de concentrare în faza de finalizare a păstrat scorul nemodificat. Sorescu, Staicu și Plămadă s-au întrecut în ocazii în primul mitan, de cele mai multe ori balonul fiind trimis pe lângă buturile păzite de Nicu Bogdan jr.

Repriza secundă s-a desfășiurat sub aceleași auspicii, deși gazdele au avut două ocazii importante imediat după reluare. În minutul 50, căpitanul Drăguș a șutat cu pământul, din lateral dreapta, însă Fișteag a reținut cu siguranță. Apoi, în minutul 65, șutul lui Tomescu a fost blocat de Bilia, iar mingea a ricoșat periculos de aproape de poarta timișoreană.

Diferența s-a făcut în minutul 78, atunci când centralul partidei a indicat punctul cu var, după o cădere a lui Poparadu, în duel cu fundașul gazdelor, Piloiu. După îndelungi parlamentări pe tema poziționării balonului pe punctul de la 11 metri, Marius Staicu a marcat, cu un șut în dreapta portarului Nicu Bogdan jr., care a ghicit totuși direcția.

S-a încheiat 1-0 pentru alb-violeți, care ating, pentru al doilea sezon consecutiv, faza șaisprezecimilor de finală ale Cupei României și pot întâlni un adversar de primă divizie în următoarea fază. De partea cealaltă, Voința Biled părăsește Cupa României după un parcurs memorabil, care a consfințit, de altfel, și cea mai mare performanță a fotbalului dintr-o comună în care, în mod tradițional, handbalul a fost mereu „sportul rege”.

Voința Biled (antrenor Iulian Tăut): Bogdan – Drăguș, Piloiu, Nohai, Brustureanu – Bobu. Mihalache, Tomescu, Nemițanu – Stroie, Meltiș. Au mai intrat Tudor și Rareș.
Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Fișteag – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Krausz, Coadă, Țugui – Sorescu, Staicu, Plămadă. Au mai intrat Poparadu, Bădăuță și Crișanov.

About Gabriel Toth

Leave a Reply