Cadeții Timișoarei, pe 6 la turneul final

css bega timisoara volei cadeti

Tinerii voleibaliști de la CSS Bega nu au reușit să obțină decât un punct în cele cinci jocuri disputate la turneul final de la Baia Mare. Elevii lui Dan Jitaru au fost aproape de victorie duminică, împotriva Bacăului, însă au cedat dramatic, după ce au condus cu 2-0 la seturi.

Deși și-a propus o clasare pe podium înaintea turneului final, CSS Bega s-a clasat pe ultimul loc la Baia Mare, cu doar un punct acumulat. Băieții lui Dan Jitaru au avut un început slab, cu o înfrângere în trei seturi cu CSS Buzău, rezultat ce pare să-i fi blocat psihic pe tinerii voleibaliști pentru restul turneului.

„Noi ne-am dus cu gândul să luăm o medalie. Ca valoare a echipei puteam îndeplini acest obiectiv, însă a intervenit un blocaj psihic pe care nu am mai reușit să îl depășim și să ne clasăm pe primele trei locuri. Am pierdut datorită lipsei de experiență în meciuri decisve jucate în fiecare zi. Am avut și momente bune la acest turneu, dar mult prea puține”, a spus antrenorul băieților de la CSS, Dan Jitaru.

CSS Bega a pierdut cu 0-3 primele patru meciuri, cu Buzău, Constanța, Dejul și Baia Mare, însă a fost foarte aproape de a-și spăla imaginea în ultima partidă, cea din fața Bacăului, o echipă ce înregistrase de asemenea eșecuri pe linie. Timișorenii  au câștigat la mare luptă primele două seturi, însă le-au cedat relativ ușor pe următoarele două, astfel că în decisiv s-au impus moldovenii, care aveau de partea lor ascendentul moral.

Iată rezultatele complete ale timișorenilor în turneul desfășurat la finalul săptămânii trecute la Baia Mare:

CSS Bega – CSS Buzău 0-3 (17-25, 23-25, 11-25)

CSS Bega – CVM Tomis Constanța 0-3 (14-25, 21-25, 13-25)

CSS Bega – CSS LAPI Dej 0-3 (18-25, 19-25, 22-25)

CSS Bega – CSS 2 Baia Mare 0-3 (9-25, 17-25, 18-25)

CSS Bega – CSS Bacău 2-3 (29-27, 25-23, 17-25, 18-25, 11-15)

Tomis Constanța a câștigat titlul național la cadeți, „marinarii” reușind să câștige toate partidele disputate la turneul semifinal. Medaliile de argint au revenit gazdelor de la CSS 2 Baia Mare, iar CSS Buzău a încheiat podiumul.

Prezența la turneul final constituie totuși o performanță pentru CSS Bega și, mai mult decât atât, o rampă de lansare pentru tinerii voleibaliști timișoreni. Trei dintre elevii lui Jitaru sunt în vizorul echipei naționale de cadeți pentru Balcaniada ce va avea loc în această vară. Este vorba despre Robert Vârlan, Vlad Ene și Marius Roșu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply