În cădere liberă! Schimbarea antrenorului n-a produs șocul scontat la CH Poli

ch poliCH Poli își adâncește criza de formă și se îndepărtează tot mai mult de play-off. Handbaliștii timișoreni au fost înfrânți sâmbătă, pe teren propriu, de nou-promovata HC Vaslui, scor 34-36, la capătul unui joc în care moldovenii, deși priviți ca outsideri, au controlat permanent ostilitățile.

CH Poli a traversat o săptămână agitată, în care viitorul băncii tehnice a fost principala temă de discuție. După finalul catastrofal cu HCM Constanța, care a privat gruparea bănățeană de calificarea în Final Four-ul Cupei României, pe care a avut-o la îndemână, antrenorul Constantin Ștefan a fost băgat în ședință de conducerea clubului. Totuși, abia vineri s-a anunțat oficial despărțirea dintre tehnician și echipă, cu o zi înaintea duelului cu HC Vaslui.

La prima vedere, nu erau motive de îngrijorare. Moldovenii, reveniți în acest sezon pe prima scenă după un deceniu și jumătate, porneau cu șansa a doua chiar și în aceste condiții la Timișoara. Cuplul de antrenori interimari Dan Dumitru – Sorin Sărăndan nu a reușit să-i capaciteze însă pe handbaliștii alb-violeți la importanța acestei partide, astfel că, judecând după desfășurarea jocului, nu ne-am hazarda dacă am spune că Vasluiul a zburdat pe parchetul sălii timișorene.

Indiciile unui nou dezastru au apărut încă din start. Vasluiul avea 5-1 în minutul 6, însă alb-violeții au revenit spre mijlocul reprizei secunde, egalând la 13 în minutul 22. La pauză, moldovenii aveau să intre însă în avantaj, 20-16. Prima jumătate a reprizei secunde a fost dezastruoasă pentru timișoreni, care s-au depărtat și mai mult pe tabelă de adversarii lor: 16-22 și mai apoi 17-24. Sprintul din final a fost inițiat însă prea târziu pentru a mai salva ceva dintr-o sâmbătă deja compromisă. Tabela s-a oprit la 34-36, CH Poli rămâne cu 16 puncte în cont și cu perspective din ce în ce mai reduse de a mai prinde play-off-ul.

Principalul marcator al timișorenilor a fost pivotul Ghiță Irimescu, 7 goluri, urmat de Grigoraș 6, Fenici 5, Timofte 4, Leordean 4, Chikovani 4, Halcă 2 și Kaftin 2. De partea cealaltă, Mihai Bujor a fost MVP-ul partidei, cu 11 goluri.

About Gabriel Toth

Leave a Reply