Bosko Stojakovic, mașina de coșuri de la Timba


A fost cel mai bun om de pe parchet în toate cele patru jocuri de verificare disputate de Timba în această vară. În total, a marcat 91 puncte pentru galben-negri, 33 doar în jocul de duminică, cu Bekes. E vorba despre Bosko Stojakovic, fundașul sârb sosit în această vară la Timișoara și care se anunță a fi unul dintre jucătorii de urmărit ai „urșilor” din sezonul viitor.

Bosko Stojakovic se află deja de o lună la Timișoara și se simte foarte bine. Sârbul în vârstă de 28 de ani spune că totul a fost perfect până acum, antrenorii, colegii și conducerea fiindu-i pe plac. „Îmi place foarte mult, îmi plac antrenorii, echipa de conducere, iar cu colegii de echipă mă îneleg foarte bine. Avem toate condițiile de pregătire, pot să spun că până acum totul a fost perfect”, spune Stojakovic.

Fundașul sârb a fost MVP-ul „urșilor” în toate cele patru meciuri amicale disputate în această vară, la turneul de la Bekes, din weekendul trecut, primind chiar distincția de cel mai valoros jucător al competiției. „Așa a fost acum. De data aceasta am fost eu cel mai bun, altă dată poate fi altcineva din echipa noastră. Eu am încercat să dau tot ce pot, dar probabil că în alte meciuri îmi va fi mai greu să înscriu atât de mult. Sunt mulțumit de realizările mele personale, dar cel mai important e să-mi ajut echipa”, a mai spus Stojakovic.

La mijlocul săptămânii trecute, BC Timba a disputat două jocuri de verificare la Cluj, în compania fostei campioane U Mobitelco. „Urșii” au surprins în primul joc, pe care au reușit să îl câștige, însă Stojakovic spune că victoriile care vor conta cu adevărat vor fi cele din meciurile oficiale. „Au fost primele noastre jocuri ca echipă, deci a existat o anumită presiune pe umerii noștri. Toată lumea cunoaște valoarea echipei din Cluj, care a fost în frunte de fiecare dată în ultimii ani. La meciurile cu noi n-au fost în forma cea mai bună, dar suntem totuși bucuroși că i-am învins. Chiar dacă rezultatul nu a fost important pentru noi, e bine să câștigi, să simți gustul victoriei. Oricum, succesele vor conta odată cu începerea campionatului, nu acum”, a spus Stojakovic, autor a 22, respectiv 19 puncte, în cele două jocuri din sala „Horia Demian”.

„Meciul cu BC Timișoara va fi ca oricare altul”

Bosko Stojakovic e de părere că Timba nu își poate propune momentan decât menținerea în eșalonul de elită, dar le promite fanilor că el și colegii săi vor da tot ce au mai bun în fiecare meci. „Suntem o echipă nou-promovată și primul nostru obiectiv e, firește, să ne menținem în prima ligă. Toată lumea va încerca să ne învingă, deci ne va fi foarte greu. Noi va trebui să jucăm tare și să mergem la victorie în fiecare meci, indiferent de adversar. Oricum, la sfârșitul fiecărui meci vom ști sigur că măcar am dat tot ce am putut, iar dacă va fi să și câștigăm, cu atât mai bine”, a afirmat fundașul celor de la Timba.

Stojakovic nu consideră meciul cu BC Timișoara, din runda a 13-a, ca fiind unul deosebit, mărturisind că a simțit deja, în luna petrecută pe Bega, o anumită tensiune între cele două cluburi ale orașului. „Toată lumea vorbește despre această rivalitate locală. Pentru mine nu e ceva special, va fi ca orice alt joc din campionat. Cu siguranță, sala va fi plină, deci va fi o atmosferă frumoasă, dar nu o simt ca o rivalitate. Se simte o anumită presiune ce vine din afară pe acest aspect, deși e până la urmă un simplu meci. Noi ne facem treaba noastră, ei pe a lor și nimic mai mult”, a mai spus Stojakovic.

About Gabriel Toth

Leave a Reply