Bogdan Paul, după victoria din derby-ul cu Politehnica: „Mă bucur că Timișoara are parte de un astfel de spectacol sportiv”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

UVT Agroland, formația care a generat o adevărată revoluție pe piața transferurilor în eșalonul secund al voleiului feminin, a avut nevoie de patru seturi pentru a tranșa derby-ul local cu CSU Politehnica, disputat ieri, în sala „Mircea Albu”. Lipsa de omogenitate și-a spus cuvântul în formația echipată în roșu și negru, care s-a antrenat abia în această săptămână în formulă completă, după revenirea Dianei Tătaru de la echipa națională.

Antrenorul Bogdan Paul a subliniat acest aspect după încheierea partidei. „Probabil că mă așteptam și eu la altceva, dar pe de altă parte nu știu dacă ar trebui să am astfel de așteptări, pentru că am folosit o formulă complet nouă. Până la acest joc nu am reușit să avem nici măcar un meci amical și chiar dacă sunt câteva jucătoare cu o reală experiență în prima ligă, s-a dovedit că simplul fapt că sunt adunate la un loc, nu asigură un rezultat lejer. În altă ordine de idei, a fost un joc de volei care chiar dacă pe mine nu m-a mulțumit din punct de vedere tehnico-tactic, a fost disputat și cred că publicului i-a plăcut. A fost o atmosferă superbă și mă bucur că Timișoara are genul acesta de spectacol sportiv, fie și în liga a doua”, a declarat Bogdan Paul.

Fostul selecționer al României consideră că echipa sa are nevoie de timp pentru a se putea exprima la adevărata valoare a lotului. „Din păcate, sunt anumite aspecte tehnice pe care nu am apucat să le lucrez la nivelul pe care mi l-aș fi dorit. Sunt anumite relații de joc, structuri, pe care încă nu le-am putut lucra. Ceea ce facem noi aici se va vedea, probabil, undeva peste două luni. Abia atunci această echipă va începe să arate cu adevărat voleiul pe care e capabilă să îl joace”, a mai spus Bogdan Paul.

Antrenorul lui UVT Agroland a apreciat totuși atitudinea pozitivă și ambiția etalată de elevele sale, în fața unei formații inferioare valoric, dar care s-a automotivat.

„Am avut atitudine, am avut un joc normal, chiar și în momentul în care am pierdut puncte. Sigur, puteam pierde și setul 4, nu era niciun fel de tragedie. Dar, pe de altă parte, aceste fete, mai cu seamă cele tinere, trebuie să învețe că sportul de performanță necesită un pic mai multă atenție, mai multă muncă și vor trebui să fie foarte concentrate și foarte serioase la fiecare joc care urmează. Nu ne mai putem permită să pierdem seturi sau chiar puncte în fața unor echipe care nu se ridică la valoarea noastră”, a mai spus Bogdan Paul.

Pentru UVT Agroland urmează o etapă de pauză, întrucât în Divizia A2 Vest numărul echipelor participante este impar.

About Gabriel Toth

Leave a Reply