Bogdan Andone, înaintea confruntării cu Brăila: „E important să terminăm anul cu o victorie în fața suporterilor noștri”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara se pregătește de ultima reprezentație din 2017 în fața propriilor fani. Sâmbătă, de la ora 11:00, alb-violeții primesc pe „Știința” vizita Daciei Unirea Brăila, în cadrul primei etape a returului din Liga a II-a. Antrenorul Bogdan Andone speră ca elevii săi să continue panta ascendentă și să lege al șaselea rezultat pozitiv la rând.

„Ne așteaptă un meci dificil, din cauza faptului că starea terenului, după aceste zile ploioase, nu cred că va fi în cele mai bune condiții. Întâlnim o echipă foarte ofensivă, cu jucători de calitate în atac. Sper ca la ora meciului să ajungem motivați, pentru că avem mare nevoie de cele trei puncte. E ultimul meci pe teren propriu din această toamnă și e important să terminăm anul cu o victorie în fața propriilor suporteri”, a declarat Andone.

Adversarul de sâmbătă al alb-violeților e unul atipic pentru Liga a II-a. Deși nu a câștigat de zece meciuri în „B” și se află chiar deasupra liniei retrogradării, gruparea din Brăila e cea mai ofensivă din acest eșalon, cu 43 de goluri marcate în 19 etape.

„Brăila e o echipă ofensivă, au un atacant bun, Alexandru Pop, iar Sorin Frunză e un jucător cu mare experiență, de ultimă pasă. Sunt mulți jucători foarte tineri, aflați și în vizorul loturilor de juniori. Au o viteză mare pe faza pe atac, un lucru foarte periculos, mai ales pentru o echipă care joacă în deplasare”, consideră Bogdan Andone. Înaintea partidei de sâmbătă, din tabăra alb-violetă sunt incerți Carol Taub și Dănuț Bilia, ambii confruntându-se cu probleme la spate.

Politehnica e pe primul loc în Liga a II-a într-un clasament al lunii noiembrie, gruparea alb-violetă traversând cea mai bună formă de la accederea în acest eșalon. „Cum am spus și la începutul sezonului, am avut fluctuații, cu meciuri bune și rezultatel mai puțin bune. Am încercat să formăm un grup, au venit foarte mulți jucători noi. Aveam nevoie de timp și mă bucur că s-a văzut în partea a doua a turului această omogenizare a echipei, a lotului, jucătorii au început să se cunoască între ei. Tot meritul este al lor, merită mult mai mult, din toate punctele de vedere”, a mai spus Bogdan Andone.

Partida Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila, din cadrul etapei a XX-a a Ligii a II-a, va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena „Știința”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply