Bogdan Andone, față în față cu fosta echipă: „Meciul de la Satu Mare nu e special”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara se va deplasa, sâmbătă, pe terenul unei vecine de clasament, Olimpia Satu Mare. Gruparea de pe Someș are același număr de puncte cu alb-violeții, 13, însă un golaveraj inferior, -8. Pentru antrenorul timișorenilor, Bogdan Andone, meciul contra echipei la care a activat în stagiunea precedentă nu e unul special, fiind mult mai preocupat de eficiența actualilor săi elevi, care deși au reușit prestații bune în ultimele etape, au agonisit doar un punct din 12 posibile.

„Din ce am văzut, se anunță o vreme ploioasă la ora meciului. Un teren greu, chiar dacă l-au mai refăcut oamenii de acolo. Ne așteaptă un meci dificil, contra unei echipe arțăgoase, mai ales pe teren propriu. Au schimbat și ideea de bază a echipei, majoritatea jucătorilor e formată din sătmăreni, sunt sătmăreni și antrenorii, vor să joace cu localnici. E normal să fie și o emulație, mai ales că echipa a obținut două victorii în ultimele două meciuri. Cu siguranță, ne așteaptă un joc foarte greu”, a declarat Andone.

„Nu e un meci special. Toate sunt la fel, pentru că toate sunt de trei puncte. Și cel de la Satu Mare, și cel cu UTA, și cel cu Metaloglobus, și cu Balotești… Niciun meci nu e mai important decât altul”, a continuat tehnicianul polist, care în sezonul trecut a pregătit gruparea sătmăreană.

Bogdan Andone își dorește un rezultat pozitiv pe terenul Olimpiei, mai ales că urmează apoi derby-ul cu UTA, de pe „Dan Păltinișanu”.

„E foarte important să facem sâmbătă un rezultat pozitiv. Noi încercăm să câștigăm meciul și, prin acest lucru, să aducem cât mai multă lume la meciul cu UTA. Avem nevoie de oameni cât mai mulți care să ne susțină și de o emulație pozitivă în jurul echipei, pentru a avea liniștea necesară”, a mai spus Andone.

Antrenorul Politehnicii așteaptă descătușarea elevilor săi și în partidele din campionat, după ce în Cupa României echipa a reușit să câștige ieri, cu 1-0, pe terenul celor de la Voința Biled, obținând astfel biletele pentru șaisprezecimi.

„Le-am spus și băieților, m-am bucurat în primul rând pentru ei că au câștigat meciul de la Biled. Îi văd zi de zi că se pregătesc foarte bine, îi văd că își doresc foarte mult. Meciul cu Călărași a fost o excepție, nu am prestat un joc foarte bun, deși nici ei n-au fost peste noi. A fost un meci slab din toate punctele de vedere. În rest, au fost meciuri bune, consistente, în care ne-am creat ocazii, dar în anumite momente, cum am spus-o tot timpul, am gestionat prost unele aspecte și am pierdut puncte cu mare ușurință. Acesta e marele meu regret, faptul că puteam obține, cu puțină atenție, toate punctele în cele două meciuri, cu Metaloglobus și Balotești. Cu cele cinci puncte în plus, eram pe locul 3 sau 4…”, a conchis Andone.

Partida Olimpia Satu Mare – Politehnica Timișoara va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, în cadrul etapei a 11-a a Ligii a II-a.

About Gabriel Toth

Leave a Reply