Bogdan Andone, după victoria cu Luceafărul: „Băieții au dat dovadă de o atitudine extraordinară”

Politehnica Timișoara a încheiat cu brio o săptămână extrem de încărcată. După lunga deplasare de miercuri, de la Suceava, alb-violeții s-au impus astăzi, cu 2-0, în fața celor de la Luceafărul Oradea, într-un joc în care, în opinia antrenorului Bogdan Andone, echipa s-a remarcat printr-un spirit de sacrificiu ieșit din comun și remarcabil, ținând seama de timpul scurt pe care l-a avut la dispoziție pentru refacere.

„Am întâlnit, din punctul meu de vedere, cea mai în formă echipă din această parte a campionatului. Luceafărul venea după trei victorii consecutive, e o echipă puternică, cu jucători de calitate, un antrenor foarte bun. Vreau să îi felicit pe băieți, care au dat dovadă de o atitudine extraordinară. A fost o noapte nedormită, pentru că am mers 15 ore cu autocarul, de la Suceava la Timișoara. Timpul de recuperare a fost foarte scurt, dar băieții au dat dovadă de o determinare fantastică. Mă bucur pentru jucătorii cu experiență, Ignea, Poparadu, Mera, Predescu, Bilia, care și-au revenit extraordinar. Mă bucur și pentru cei tineri, Dur-Bozoancă în poartă, Giuricici – într-o poziție nouă și în care a reușit un meci foarte bun, Krausz a juca şi el foarte bine, la fel cum a făcut-o şi Taub! Nu în ultimul rând, Sorescu. În opinia mea, merită să fie convocat la naționala U21, la ce calități are și la ce formă traversează în acest moment. Îl remarc și pe Plămadă, care e într-o creștere evidentă de formă, cu prestații foarte bune în ultimele etape. în sfârșit, am reușit să îmbinăm experiența cu tinerețea. Băieții merită din plin această victorie, pentru că muncesc foarte mult, fac sacrificii foarte mari și merită să aibă și rezultate foarte bune”, a declarat Bogdan Andone.

Față de precedentele jocuri de pe teren propriu, Politehnica a reușit să se desprindă după deschiderea scorului, chiar dacă a făcut-o, ce-i drept, spre finalul jocului.

„Am avut și astăzi, la 1-0, două-trei situații. În repriza a doua am fost trei contra unu, la contraatacul lui Sorescu, am mai avut doi jucători care nu au marcat cu poarta goală… Așa a fost și la Suceava, unde la 2-1 n-am reușit să marcăm pentru a ne desprinde. Iar în fotbal, așa se întâmplă, dintr-o greșeală poți pierde puncte importante. Mă bucur pentru băieți, pentru că au gestionat bine și finalul de meci. Avem o săptămână de liniște, în care putem munci și pregăti următoarele meciuri”, a mai spus Andone.

Tehnicianul polist se bucură de victoria în fața fostului său coleg de la Rapid, Cristian Dulca, un antrenor pe care îl apreciază .

„Cu Cristi Dulca, așa cum am mai spus, am fost colegi la Rapid trei ani de zile, și în acea perioadă ne-am înțeles foarte bine. Îl respect, este un antrenor foarte bun, a pregătit și naționala de tineret, iar la Oradea a făcut o treabă foarte bună. E normal să existe și tenisiune, pentru că presiunea e foarte mare. El își dorește să câștige, la fel îmi doresc și eu la fiecare meci. Era un meci important și pentru Luceafărul, care se putea apropia de echipele din zona de mijloc a clasamentului. Pentru noi, a fost important să ne betonăm acest loc 7, ne-am apropiat și mai mult de locurile 4-5. E foarte important că am câștigat, că nu am încasat gol, că am marcat de două ori. E un rezultat extraordinar, după o săptămână extrem de dificilă”, a mai spus Bogdan Andone.

About Gabriel Toth

Leave a Reply