Bogdan Andone, după amicalul cu „U” Cluj: „O atmosferă de mare meci, de care fotbalul românesc are mare nevoie”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a fost învinsă la limită, cu 0-1, de „U” Cluj, în ultimul amical din această iarnă. Cu toate acestea, antrenorul Bogdan Andone s-a declarat la final mulțumit de prestația și implicarea elevilor săi, care și-au creat câteva situații bune de a marca, rămase însă neconcretizate și pe tabelă.

„A fost un meci util pentru noi. Universitatea Cluj e o echipă bine organizată, cu jucători de calitate. Sunt mulțumit de evoluția băieților mei, care au făcut un meci bun și și-au creat multe situații de a marca. Am avut și puțină neșansă, însă implicarea lor și tot ceea ce au făcut pe parcursul partidei a fost în regulă. Terenul a fost puțin greu, fapt care ne-a incomodat puțin în unele acțiuni de atac. Dar, cum am spus, a fost un test util și țin să felicit și echipa oaspete pentru rezultat și atitudine. La fel de mult, îi felicit pe băieții mei pentru atitudine și pentru spiritul de sacrificiu pe care l-au dovedit în meciul de azi”, a spus Bogdan Andone.

„Au fost mai multe acțiuni bune de atac. Poate la ultima pasă nu am luat decizia cea mai bună sau când a fost vorba de finalizare am mai întârziat un pas. Am avut situații foarte bune de a marca pe care nu le-am gestionat așa cum ar fi trebuit, iar pe o neatenție în apărare am primit acel gol”, a continuat tehnicianul polist.

Un meci cu două tifoserii care au desfășurat spectacole pirotehnice, fapt întâlnit extrem de rar în prima divizie în zilele noastre. Acest aspect a fost subliniat și de Bogdan Andone.

„O atmosferă de mare meci, de derby, de care fotbalul românesc are mare nevoie. Știți bine, sunt meciuri în Liga I când sunt 7 spectatori pe stadioane, astfel că și exprimarea jucătorilor din teren e cu totul alta. Cu siguranță, dacă în Liga I vor reveni Politehnica Timișoara, «U» Cluj, Petrolul Ploiești, echipele de tradiție, cu siguranță lumea va reveni la stadion. Am avea cu totul alte meciuri, la o altă intensitate, altă exprimare a jucătorilor, iar nivelul fotbalistic va crește”, a spus tehnicianul polist.

Bogdan Andone își dorește o susținere similară din partea suporterilor și în importantul joc de săptămâna viitoare, când pe „Știința” sosește Chindia Târgoviște, a treia clasată a ligii secunde.

„Îmi doresc din tot sufletul să fie alături de noi și cu Chindia. Am spus-o și în turul campionatului, ei chiar sunt al 12-lea jucător, ne împing de la spate la meciurile de acasă. Sunt momente într-adevăr grele în decursul unui joc, dar cu susținerea și aportul lor, tot timpul am reușit să trecem cu bine peste toate obstacolele, iar la final să adunăm chiar puncte importante”, a mai spus Andone.

Tehnicianul polist s-a declarat mulțumit de nivelul de pregătire la care se găsește echipa sa în acest moment, cu o săptămână înainte de start.

„Sunt mulțumit. Băieții au ajuns bine la acest meci, unii chiar au jucat 90 de minute. Sunt convins că în săptămâna care urmează vom pune la punct toate aspectele la care mai avem de lucrat și vom ajunge așa cum ne dorim la meciul cu Chindia”, a conchis Bogdan Andone.

About Gabriel Toth

Leave a Reply