„Blondu’” părăsește și el corabia! Florin Popa, al șaptelea jucător care pleacă de la BC Timișoara

12107764_10207842188593993_4871193694998449300_nBC Timișoara continuă să își piardă jucătorii. După cei șase baschetbaliști ce au părăsit echipa odată cu declanșarea crizei legate de blocarea finanțării dinspre autorități, Florin Popa a decis să revină la Gaz Metan Mediaș, formație de la care sosise în vară la gruparea alb-violetă.

Se adâncește criza la BC Timișoara. Fără bani, fără soluții și cu jucători ce sunt cu bagajele pregătite la ușă. În această atmosferă se pregătește duelul de sâmbătă, cu Phoenix Galați, o partidă de la care alb-violeții ar putea spera la ceva mai mult decât în primele trei etape.

Florin Popa a devenit al șaptelea jucător care părăsește formația timișoreană în ultima perioadă. „Blondu” a decis să revină la Gaz Metan Mediaș, formație de la care plecase în vară pentru a reveni în orașul său natal. Jucătorul în vârstă de 28 de ani s-a aflat în „starting five” la toate cele trei partide susținute de BCT în acest campionat, reușind medii de 4.7 puncte, 3.7 recuperări și 1.3 pase decisive. Înaintea lui Popa, au mai părăsit corabia Kyle Shiloh, Bogdan Popescu, Derrick Low, Hristo Nikolov, Nenad Milosevic și Filip Barovic. Odată cu plecarea lui Popa, americanul Kentwan Smith rămâne unicul jucător din actualul lot adus în prima campanie de transferuri de alb-violeților.

BC Timișoara continuă să se afle în impas financiar, chiar și după votarea în Consiliul Local a Legii 350/2005 ca formă de finanțare dinspre autorități. O lege ce nu le rezolvă nici pe departe problemele „leilor”, care chiar și așa ar avea de așteptat până spre finalul lunii noiembrie, în cel mai bun caz, pentru primul virament dinspre Municipalitate.

„În acest moment, noi nu putem achita salarii. Momentan, putem acoperi doar câteva cheltuieli minimale, poate chiar o părticică dintr-un salariu. Iar asta din ceea ce atragem din mediul privat sau vânzarea biletelor la meciurile de pe teren propriu. Sunt sume foarte, foarte mici și suntem departe de pretențiile unei echipe de primă ligă”, spunea managerul Leontin Demaio, pentru Radio Timișoara, în urmă cu câteva zile.

BC Timișoara va juca în etapa a 4-a a Ligii Naționale sâmbătă, de la ora 18, pe terenul nou-promovatei Phoenix Galați. La fel ca BCT, și gruparea de la malul Dunării a înregistrat eșecuri pe linie în primele etape ale campionatului.

About Gabriel Toth

Leave a Reply