BCM Danzio trece în viteză de Universitatea Cluj


BCM Danzio a obținut o victorie facilă în disputa de astăzi, de la Timișoara, cu Universitatea Cluj. „Panterele roz” s-au impus cu 77-51, asta după ce ardelencele le-au dat câteva emoții în debutul meciului.

Favorită certă a confruntării de astăzi, din sala „Constantin Jude”, BCM Danzio a intrat extrem de greu în joc. Universitatea Cluj a condus cu 9-0 și, chiar dacă gazdele au spart gheața pe parcurs, a reușit să le țină în șah pe Pesovic & co. pe toată durata primului sfert, încheiat cu 15-17. „Panterele roz” și-au arătat însă colții până la pauza mare, când tabela indica deja un avantaj de 12 lungimi pentru Danzio, 62-34.

Partea a doua a meciului a fost, practic, fără istoric. BCM Danzio a continuat să se distanțeze, în special după un sfert 3 excelent pe faza defensivă, câștigat cu 20-4. În ultimele 10 minute, Dan Ionescu și-a permis să ruleze întregul lot, dându-i minute și tinerei Alexandra Bălăceanu, una dintre propunerile interesante venite dinspre CSS Bega.

Tiffany Brown a fost MVP-ul jocului de astăzi, americanca contribuind cu 17 puncte la victoria lui BCM Danzio. Au urmat-o Marta Fodor – 15, Biljana Pesovic – 13, Antoinette Thompson – 8, Natasa Mijatovic – 6, Bianca Blanaru – 5, Christina Zidaru – 5, Andra Haas – 3, Miruna Crâsnic – 3 și Nevena Saponjic – 2. De partea cealaltă, s-au remarcat Flavia Ferenczi – 15 puncte și Kata Meszaros, cu 11.

„Echipa din Cluj se află în subsolul clasamentului, astfel că e oarecum normal ca fetele să nu-l trateze cu o foarte mare determinare. Ne-am bucurat că a putut să joace tot lotul, asta e foarte important. Echipa e puțin obosită, dar sperăm să ne atingem obiectivul. Fiecare meci e important, va trebui să tratăm serios orice adversar. E un start totuși bun de sezon, în afara meciului de la Alexandria, unde toată echipa a fost căzută fizic și psihic”. (Veronica Gavrilă, antrenor secund BCM Danzio)

About Gabriel Toth

Leave a Reply