BCM Danzio s-a impus din nou în fața sârboaicelor de la Vrbas


BCM Danzio a câștigat amicalul susținut astăzi, la Timișoara, în fața grupării sârbe ZKK Vrbas, scor 74-52. Bănățencele n-au avut în niciun moment emoții, în fața unei formații pe care au mai învins-o de două ori, în deplasare, în această vară.

BCM Danzio s-a impus fără emoții în fața sârboaicelor de la ZKK Vrbas, unul dintre adversarii deja tradiționali pentru timișorence în perioada de pregătire. Elevele lui Dan Ionescu au controlat autoritat disputa din sala „Constantin Jude”, rușind să se distanțeze la 14 lungimi încă după primul sfert (26-12). Până la pauza mare, diferența s-a păstrat (42-28), pentru ca în partea a doua a jocului timișorencele să se distanțeze treptat. Diferența finală a fost de 22 de puncte, 74-52, aceasta fiind cea mai clară victorie repurtată formației din Vrbas din cele trei întâlniri directe consemnate în această vară.

Biljana Pesovic a fost principala marcatoare pentru BCM Danzio, cu 24 de puncte. Sârboaica a fost urmată de Tiffany Brown – 13, Adina Stoiedin – 13, Nevena Saponjic – 8, Bianca Blanaru – 6, Andra Haas – 4, Christina Zidaru – 2, Natasha Mijatovic – 2 și Marta Fodor – 2.

„Panterele roz” intră în scenă

BCM Danzio a disputat jocurile din această vară într-un echipament de culoare roz-negru, ce va fi folosit și în viitoarea ediție de campionat. Cu această ocazie, în peisajul sportului timișorean își vor face apariția „panterele roz”, alături de mai vechii „lei”, „urși” sau „leoparzi”. „Dacă tot suntem înconjurați de animale sălbatice, am spus să intrăm și noi în acest regn. M-am gândit că fetelor li se pretează niște feline și, fiind simpatice, am spus să le poreclim «panterele roz».  Lăsând gluma la o parte, am ales acest echipament din rațiuni strict bugetare”, a declarat Dan Ionescu.

BCM Danzio ar fi trebuit să debuteze în campionat la finele acestei săptămâni, dar adversara din prima rundă, Târgu Secuiesc, s-a retras din competiție. „Am și început pregătirea puțin mai târziu, am și văzut că în prima fază vom avea câteva meciuri mai accesibile. Faptul că echipa din Târgu Secuiesc s-a retras ne mulțumește. Săptămâna viitoare vom juca probabil cu echipa din Vârșeț, tot la Timișoara, și pregătim meciul cu Craiova de peste două săptămâni”, a mai spus Dan Ionescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply