BCM Danzio pierde în fața „coloniei” de ex-timișorene de la Brașov! Urmează revanșa cu Crvena Zvezda

IMG_4060BCM Danzio Timișoara a disputat ieri, în sala „Constantin Jude”, primul amical pe propriul teren din această vară. Elevele lui Bogdan Bulj au pierdut disputa cu CSU Olimpia Brașov, scor 65-76, la capătul unui joc dominat de sportivele de sub Tâmpa. Pentru alb-violete urmează, mâine după-amiază, duelul cu Crvena Zvezda, tot la Timișoara.

În disputa de ieri, cu Brașovul, baschetbalistele timișorene au reușit să mențină echilibrul doar în prima jumătate a jocului. Oaspetele au intrat la cabine cu un avantaj de patru lungimi, 39-35, care avea să se mărească însă în repriza secundă. După o jumătate de oră de joc, Olimpia conducea cu 53-48, pentru ca tabela să fie oprită la 76-65în favoarea sportivelor pregătite de Dan Calancea.

Principalele marcatoare de la BCM Danzio au fost nou-venitele Lough 18 puncte, Mitov 10 și Harris 10. De partea cealaltă, Sharpe a reușit 17 puncte, fiind cea mai bună marcatoare a formației din Brașov. De altfel, la Olimpia evoluează nu mai puțin de trei foste jucătoare timișorene, toate regăsindu-se pe lista marcatoarelor în partida de ieri, din sala „Constantin Jude”: Biljana Pesovic (13 puncte), Dora Ardelean (12), Andra Haas (5).

Un nou duel Timișoara – Steaua Roșie

La exact 11 zile după duelul dintre BC Timișoara și Steaua Roșie Belgrad, va sosi pe Bega și echipa de baschet feminin a celor de la Crvena Zvezda. Gruparea alb-roșie va evolua mâine, de la ora 14.30, în sala „Constantin Jude”, într-o revanșă oferită celor de la BCM Danzio. Cele două echipe s-au întâlnit și marți, la Belgrad, când sârboaicele s-au impus după un joc echilibrat cu 66-61.

Dacă la masculin, Crvena Zvezda e una dintre forțele baschetului european în acest moment, fiind deținătoarea titlului în Serbia, Cupei Serbiei și Ligii Adriatice, la feminin, Steaua Roșie a încheiat pe 7 precedentul sezon intern. Chiar și așa, Zvezda ocupă detașat primul loc într-un clasament all-time la numărul de titluri câștigate – 28 – ultimul însă în 2004.

Foto: sporttim.ro

About Gabriel Toth

Leave a Reply