BCM Danzio parafează un prim transfer! Milana Zivadinovic va juca la Timișoara

130  Milana Zivadinovic (8) R.K. i Jovana Grahovac (10)
BCM Danzio a reușit să perfecteze primul transfer al acestei veri. E vorba despre Milana Zivadinovic, o extremă în vârstă de 22 de ani, ce a trecut, de-a lungul carierei, pe la Steaua Roșie Belgrad și a evoluat în precedenta ediție a Ligii Adriatice.

BCM Danzio a reușit să bată palma cu o promițătoare baschetbalistă sârbă. Milana Zivadinovic va juca în sezonul viitor pentru formația timișoreană, extrema în vârstă de 22 de ani anunțându-se ca o jucătoare de urmărit.

Sârboaica a început precedentul campionat în Bosnia, la Mladi Krajisnik, formație cu care a evoluat și în Liga Adriatică, acolo unde în șapte meciuri a înregistrat medii de 8.7 puncte, 3.7 recuperări și 3.7 pase decisive. La gruparea bosniacă, a fost colegă cu o altă fostă jucătoare a celor de la BCM Danzio, Martina Osterman. A doua jumătate a sezonului a petrecut-o la prim-divizionara sârbă Sumadija Kraguevac, pentru care, în 12 meciuri a reușit medii de 14.8 puncte, 4.3 recuperări și 3.8 pase decisive. Să mai spunem că în precedentul sezon a punctat în toate meciurile pe care le-a jucat, recordul stagional fiind de 30 de puncte, în victoria celor de la Sumadija, 85-44, cu Vrbas Medela, în luna februarie.

CV-ul Milanei Zivadinovic mai cuprinde formații precum Crvena Zvezda, Vojvodina Novi Sad sau Radovoj Korac Belgrad. Noua jucătoare a lui BCM Danzio a fost componentă a loturilor naționale de juniori ale Serbiei, reușind o clasare pe locul 4, în 2011, la Campionatul European U20.

Milana Zivadinovic devine cea de-a doua stranieră din actualul lot al lui BCM Danzio, după Biljana Pesovic. Formația pregătită de Dan Ionescu se va reuni pe data de 15 august, până atunci conducerea încercând să mai completeze lotul, în limita posibilităților.

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply