BCM Danzio, înfrântă la Brașov


BCM Danzio a suferit astăzi cel de-al cincilea eșec consecutiv din Liga Națională, 52-53 la Brașov, cu Olimpia. Partida a fost echilibrată din primul și până în ultimul minut, dar chiar și așa, rezultatul înregistrat de fetele lui Dan Ionescu e unul dezamăgitor.

După un început excelent în actualul sezon, BCM Danzio încheie stagiunea de toamnă în corzi. „Panterele roz” au bifat astăzi cea dea cincea înfrângere succesivă din campionat, fiind întrecute la limită de Olimpia Brașov. Dacă eșecurile din ultimele trei jocuri, cu fruntașele Târgoviște, Satu Mare și Arad nu constituie o surpriză, stângăcia de astăzi, de sub Tâmpa, dublată de cea din urmă cu patru etape de la București, trebuie să nască serioase semne de întrebare.

După ce două dintre straniere, Nevena Saponjic și Natasa Mijatovic s-au evaporat de la club fără o explicație clară din partea conducerii, timișorencele n-au rămas decât cu tinerele Blanaru și Stoiedin sub panou, iar cifrele vorbesc de la sine. În meciul de astăzi, BCM Danzio a reușit doar 16 recuperări defensive, față de 23 ale brașovencelor și, mai mult decât atât, iese în evidență numărul extrem de mic de aruncări libere obținute, doar 5, în comparație cu cele 23 ale gazdelor.

Brașovul a început mai bine partida, iar după primul sfert avea un avans de cinci puncte, 13-8. În actul secund, timișorencele au echilibrat disputa și chiar au intrat în avantaj la cabine, 23-26, după o primă jumătate de meci. În partea a doua, gazdele au restabilit egalitatea, care s-a regăsit și la finalul sfertului 3, 42-42. Finalul a fost pe muchie de cuțit, iar fetele lui Dan Calancea au tranșat disputa la foto-finiș, scor final 53-52.

Cea mai eficientă jucătoare pentru BCM Danzio a fost Biljana Pesovic, cu 16 puncte, urmată de Tiffany Brown, cu 14, Stoiedin 8, Blanaru 6, Fodor 4, Zidaru 2 și Thompson 2. De cealaltă parte, Biljana Stepanovic s-a remarcat cu 18 puncte.

About Gabriel Toth

Leave a Reply