BCM Danzio continuă șirul victoriilor


BCM Danzio a obținut cea de-a patra victorie consecutivă  în campionat, după 73-70 cu BC Sepsi Sântu Gheorghe. „Panterele roz” au învins la capătul unui joc extrem de echilibrat, decis după un final dramatic.

BCM Danzio traversează cel mai bun început de sezon de la înființarea echipei. Trupa pregătită de Dan Ionescu a obținut astăzi cea de-a patra victorie din tot atâtea jocuri, ultima victimă a „panterelor roz” fiind Sepsi Sfântu Gheorghe.

Partida cu gruparea din Covasna s-a desfășura sub semnul echilibrului de la început până la final. La capătul primului sfert, Danzio avea un avantaj minim, 16-15, pentru ca la pauza mare tabela sălii „Constantin Jude” să înregistreze egalitate perfectă între cele două combatante, 37-37. Gazdele s-au distanțat la șase lungimi după sfertul 3 (57-51), însă ultimele 10 minute s-au disputat pe muchie de cuțit. BCM Danzio s-a impus la o diferență de trei puncte, după un final decis de „capacul” lui Tiffany Brown, din ultimele secunde ale jocului.

Biljana Pesovic și Tiffany Brown au fost cele mai prilifice jucătoare ale formației bănățene, cu specificarea că americanca a reușit un „double-double”, având și 11 pase decisive. Pe lista marcatoarelor s-au mai înscris Saponjic – 14 puncte, Fodor – 10, Stoiedin – 6, Thompson – 5, Haas – 2, Blanaru -2 și Mijatovic – 2.

„Avem parte de un început bun de sezon, deși am avut mult de suferit astăzi, în special sub panou, unde am fost dominați. Noi am avut însă jucătoare mai bune la jocul din afară și cred că aici s-a făcut și diferența. A fost fără îndoială cel mai greu meci de până acum, deși am avut de suferit și în finalul jocului de la Craiova. Sunt mulțumit, avem șase victorii din șase meciuri oficiale, socotindu-le aici și pe cele din cupă, și vom vedea ce ne va aștepta la Alexandria, în etapa viitoare”. (Dan Ionescu, antrenor BCM Danzio)

About Gabriel Toth

Leave a Reply